Primarul UDMR al orașului Borsec, Mik Jozsef, și Consiliul Local controlat de UDMR au fost amendați cu 4000 de lei pentru discriminarea românilor. Asta după ce Primăria Borsesc a decis în 2011 să scoată, din banii contribuabililor, un ziar local exclusiv în limba maghiară, potrivit bn24.ro.

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 4000 de lei pe primarul și Consiliul Local al orașului Borsec pentru discriminarea românilor pe criterii etnice prin editarea din fonduri publice a unei publicații a Primăriei Borsec exclusiv în limba maghiară.

"În februarie 2013, CNCD a emis o hotărâre (documentul aici), în urma unei sesizări a subsemnatului, prin care a constatat faptul că primarul UDMR din Borsec nu-i disciminează pe români. Președintele CNCD Asztalos Csaba Ferenc, membru UDMR și el, a încercat din nou să ascundă fapte ilegale ale unui coleg de partid.

Am acționat în judecată CNCD, iar Curtea de Apel București mi-a dat câștig de cauză, definitiv și irevocabil, anulând hotărârea CNCD și obligând instituția controlată de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc să emită o nouă hotărâre prin care să constate fapta de discriminare a primarului UDMR din Borsec la adresa românilor", scrie Dan Tănasa pe site-ul său.

CNCD a emis în iunie a.c. o nouă hotărâre prin care a sancționat contravențional pe primarul și Consiliul Local din Borsec pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.