ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul UDMR al orașului Borsec, Mik Jozsef, și Consiliul Local controlat de UDMR au fost amendați cu 4000 de lei pentru discriminarea românilor. Asta după ce Primăria Borsesc a decis în 2011 să scoată, din banii contribuabililor, un ziar local exclusiv în limba maghiară, potrivit bn24.ro.

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 4000 de lei pe primarul și Consiliul Local al orașului Borsec pentru discriminarea românilor pe criterii etnice prin editarea din fonduri publice a unei publicații a Primăriei Borsec exclusiv în limba maghiară.

"În februarie 2013, CNCD a emis o hotărâre (documentul aici), în urma unei sesizări a subsemnatului, prin care a constatat faptul că primarul UDMR din Borsec nu-i disciminează pe români. Președintele CNCD Asztalos Csaba Ferenc, membru UDMR și el, a încercat din nou să ascundă fapte ilegale ale unui coleg de partid.

Am acționat în judecată CNCD, iar Curtea de Apel București mi-a dat câștig de cauză, definitiv și irevocabil, anulând hotărârea CNCD și obligând instituția controlată de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc să emită o nouă hotărâre prin care să constate fapta de discriminare a primarului UDMR din Borsec la adresa românilor", scrie Dan Tănasa pe site-ul său.

CNCD a emis în iunie a.c. o nouă hotărâre prin care a sancționat contravențional pe primarul și Consiliul Local din Borsec pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.