ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a declarat, joi seara, la Antena 3, că Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, i-a cerut să facă mai multe denunțuri pe numele unor oameni politici precum Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Vlad Stoica.

 „Mi s-au cerut foarte multe nume pentru denunțuri. De la colegi, lideri politici, prieteni, nu aș vrea să îi sperii. Am sesizat Inspecția Judiciară, cred că a apărut și în spațiul public acel memoriu. În general, cei pe care trebuia să îi denunț erau oameni politici. Domnul Onea mi-a făcut o percheziție informatică, știa foarte bine în ce cercuri mă învârt eu. Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Vlad Stoica, colegi de-ai mei. Încerca să creeze o poveste cu fiecare în parte. Voia să vadă dacă avem cunoștințe comune pe care să le poată strânge cu ușa, să facem denunțuri comune. Denunțurile se fac de obicei cu două persoane, apropiate altor persoane” a precizat Ana Maria Pătru.

De asemenea Ana Maria Pătru a declarat că șeful DNA Ploiești știa foarte multe lucruri despre viața ei privată.

”Acest om a intrat mult prea mult în intimitatea mea, în viața mea. Vă dau un singur exemplu. A fost un denunț pe care trebuia să îl susțin, făcut de Socol. Acesta este al doilea dosar al meu. Am refuzat categoric. Dacă aș fi vrut să fac denunțuri, cred că și acum eram prietena lor”

”Știa unde mă deplasez, cu cine mă întâlnesc, cât stau de vorbă cu anumiți oameni politici. Avea poze din telefonul meu care îi plăceau, în al doilea rechizitoriu am foarte multe poze cu mine. Probabil că în fața instanței relevanța lor e că posed niște bijuterii, asta cred eu. Una din poze, una din favoritele lui, îmi spunea că îl înnebunește, n-avea niciun sens, era o poză instituțională. Erau poze cu mine din casă, de la percheziție, când stăteam pe pat, au făcut poze la toată casa, la grădină. Rechizitoriul asta era, de unde am avut bani să îmi fac o casă”, a mai spus Ana Maria Pătru.