ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Manea, unul dintre liderii Coaliției pentru Familie, a reacționat la mesajul de Paști al președintelui USR, Dan Barna.

Acesta a scris un text pe care l-a trimis pe adresa redacției ActiveNews și pe care îl redăm după cum urmează: 


„DAN BARNA, Președintele USR, transmite creștinilor în prima zi de Paște (8 aprilie) următorul mesaj "Dragi prieteni, Hristos a Înviat! Anul acesta pentru prima dată, ne mai având (sic!) bunici, am fost la slujba de Înviere în comuna Albac, jud Alba, în inima Apusenilor”.

Așa este, domnule Barna: Hristos a Înviat! Ca Om, a reușit să pună mai presus de orice, dragostea de Dumnezeu. Nu a cedat tentațiilor (putea să aibă lumea la picioare) și nici durerii (iși putea salva viața). A făcut ceea ce toți suntem chemați să facem: să ne dăruim din dragoste pe noi înșine lui Dumnezeu și unii altora, chiar de ar însemna să plătim cu viața. Pentru asta, Dumnezeu I-a înviat trupul omenesc.

A fost tragică ultima Lui săptămâna. Cuvintele i-au fost răstălmăcite, a fost părăsit de prieteni, vândut de unul dintre ei, plimbat în bătaie de joc între mai marii zilei și în final, răstignit. Și toate astea pentru ce? Pentru curajul de a spune adevărul, ceea ce conștiința omului cu inima curată surprinde imediat: Dumnezeu există și era în fața lor.

Domnule Barna, știați că prima minune a lui Hristos a fost transformarea apei în vin la nunta dintre un bărbat și o femeie? Nu venise încă timpul ca El să-și înceapă lucrarea, dar, dragostea față de acel cuplu și importanța evenimentului a schimbat planul dumnezeiesc: a făcut prima minune și a binecuvântat CĂSĂTORIA dintre UN BĂRBAT și O FEMEIE, o instituție gândită de Tatăl Său, la începutul veacurilor.

"De Mă iubiți, păziți poruncile Mele”, a zis Hristos. Dragostea față de El se cere asumată în fapte concrete, în protejarea valorilor Lui. După cum bine știți, 3.000.000 de români, au decis să clarifice definiția CĂSĂTORIE din constituție ca fiind uniunea dintre UN BĂRBAT și O FEMEIE. De ce? Așa sunt creștinii ... cu inima în cer și cu picioarele pe pământ. Au văzut că în 16 țări din Europa, în ziua de astăzi, DOI BĂRBAȚI se pot CĂSĂTORI și pot ADOPTA UN COPIL. In România, soții, așa cum scrie în Constituție, se cer mai nou a fi și doi bărbați: cazul Coman-Hamilton aflat pe rolul Curții Constituționale a României și în dezbatere la Curtea Europeană de Justiție vorbește de la sine despre conjuncturile prezentului.

Să revenim la Săptamâna Mare … când a avut loc mișelia mișeliilor ….

Dacă Hristos a Înviat și oamenii cred în viabilitatea cuvintelor Lui (faptul că ORICE COPIL ARE DREPTUL LA O MAMĂ ȘI UN TATĂ), de ce ați declarat domnule Barna că tema căsătoriei dintre un barbat și o femeie este o "temă falsă”, o temă care "dezbină” si promovează "intoleranța”? Nu așa i-au zis și Lui în săptămâna aceea, de dinaintea răstignirii, răstălmăcindu-I mesajul, deși spunea ADEVĂRUL? Că promovează teme false, dezbinatoare?

Dupa cum vedeți, Referendumul pentru Căsătorie, este "părăsit” de toți cei care ar trebui să-i fie aproape: cei aleși de popor în funcțiile cheie ale vieții publice pentru apărarea democrației și a statului de drept. Președintele României jignește creștinii numindu-I "fanatici” și râde cinic de ei. Unii șefi de partid se "leapădă” de referendum după ce inițial l-au susținut. Alții l-ar susține, dar Baraba pare mai atrăgător. Peste toți, mass media agită poporul și împrăștie dezinformări. Dacă Hristos a Înviat, de ce ați "vândut" referendumul și tema căsătoriei pe voturi politice domnule Barna, poziționându-vă împotriva lui, pentru atragerea unor simpatizanți "mai moderni”?

Curtea Constitutională a României (CCR) a decis în anul 2016 că referendumul îndeplinește condițiile de constituționalitate. Legea de organizare a referendumului a fost validată și ea de CCR în anul 2017. În săptămâna luminată a anului 2018, USR, partidul pe care il conduceți, sesizează pentru a treia oara, INUTIL și ABUZIV, legea de organizare a referendumului la CCR, reluând astfel traseul Parlament - Președenție. Dacă Hristos a Înviat, de ce "plimbați” Domnule Barna referendumul pentru căsătorie "între mai marii zilei”, în bătaie de joc?
Dacă Hristos a Înviat, după cum dumneavoastră declarați, de ce vindeți și răstigniți referendumul, valorile lui Hristos? Ce ar spune bunicii dumneavoastră, oameni cu simțul firescului?

Și o ultimă întrebare domnule Barna: de ce ați fost în "inima Apusenilor”? Nu era mai bine la Mall? Că e mai modern! Tot ați precizat în videoclipul anti-referendum că initiațiativa celor 3.000.0000 de români "întoarce România în trecut”. Da, așa este, ne întoarcem la principiile moral creștine pe baza cărora România a fost fondată și și-a născut și crescut copiii, datorită cărora România are un trecut. În istorie, am fost o țară "călcată” de multe triburi migratoare, aflată în vecinătatea unor mari imperii. Fără credința creștină, vorbeam de mult altă limbă. 
Nu așteptăm un răspuns din partea dumneavostră. Nu nouă, celor 3 milioane de români, trebuie să ne răspundeți.
Răspunsul va trebui să-L dați lui Hristos, cel Înviat și bunicilor care v-au crescut”