ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imagini în premieră cu ceremonia de ridicare în grad a lui Mircea Băsescu, care ar face parte din masonerie, au fost prezentate la Sinteza zilei de către Mihai Gâdea.

Antena 3 susține că fratele lui Traian Băsescu a fost ridicat la gradul 33 în Masoneria de Rit Scoțian Antic și Acceptat, potrivit filmului prezentat.

În imagini poate fi văzut Mircea Băsescu, în timpul ritualului de inițiere, Antena 3 susținând că fratele fostului președinte face parte din elita masonică a României.

Senatorul Șerban Nicolae, prezent în platoul emisiunii, a explicat că o sursă de încredere confirmă că Mircea Băsescu a primit direct rangul 33 după ritualul de inițiere.

În urmă cu doi ani, apărea informația potrivit căreia "fratele președintelui României a bătut la poarta templului masonic de la Odeon. "L-am văzut eu personal pe Mircea Băsescu. L-au făcut gradul 32 și chiar l-am văzut când a depus jurământul cu mâna pe Biblie. A și vorbit după aceea. (...) Ultimul grad în masonerie este 33. Mircea Băsescu a fost inițiat și ridicat direct la gradul 32, probabil pentru că este fratele președintelui. Oricum, a fost un scandal acum, recent, când s-au mai întâlnit la teatru. Era acolo masonul-șef pe România. (...) Scandalul a apărut din cauză că l-au primit pe Mircea Băsescu. Ăia de sus, de la masoneria-mamă, care sunt peste ei, au spus despre scandalul cu Bercea Mondial", scria, acum doi ani, ziarulring.ro, citând o persoană de încredere.