ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu a decis să se retragă din politică, deși mai mulți lideri PNL, printre care și fostul președinte, Alina Gorghiu, au anunțat că ar putea fi iar președintele partidului. Antonescu le dă o veste cruntă celor din PNL. Nu doar că nu va reveni, ci are de gând să renunțe și la calitatea de membru de partid, dezamăgit de cum a ajuns PNL.

”PNL a tot căutat alianțe și salvatori. A făcut CDR cu țărăniștii care erau un pic mai tari. A făcut alianța DA cu Băsescu, care era un pic mai tare. Salvatori de la Stolojan încoace a tot căutat. Dacă eu am avut ceva de oferit PNL, acel ceva nu e persoana mea. PNL să se mai întrebe cine e PNL. Îmi pasă, mă doare inima, dar acesta e rezultatul a ceea ce au făcut ei. PNL mai poate fi un partid mare.

Poate, cândva, voi renunța și la calitatea de membru. Eu nu am spus toate astea pentru că era campanie politică. Dacă lucrurile continuă așa, cu discreție voi înceta să mai fiu și membru al PNL. Dacă va face un Congres, voi fi onorat să fiu membru al PNL.

Teoretic se putea începe și altceva. Dar eu am pus timp de 24 de ani toate energiile mele în această luptă. Când numărul celor care stau în spatele tău devine tot mai mic, te retragi. Cel mai frumos moment politic a fost campania prezidențială din 2009 și eu voi ține minte acel PNL. Am fost cam singuri contra tuturor. În USL, noi am dus tot ce avusesem în campania din 2009. Aceste lucruri consumă.

Pe mine vocea nu m-a lăsat, dar se practică alte genuri muzicale. Eu nu visez la altă Românie, ci la această Românie.”, a spus Crin Antonescu la Antena 3.