ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum a devenit deja de notorietate, Statele Unite ale Americii îl vor înlocui pe Hans Klemm din funcția de ambasador al țării la București.

Ceea ce nu se cunoaște este faptul că la începutul anului, pe masa președintelui SUA a ajuns un memoriu semnat de aproape 500 de români, prin care se cerea șefului statului american demiterea ambasadorului Hans Klemm.

În textul documentului, semnatarii i-au atras atenția președintelui Trump că „ambasadorul Klemm a intervenit în problemele interne ale României și a subminat suveranitatea națională a României. Suntem, în primul rând, îngrijorați că Ambasadorul Klemm nu reprezintă interesele sau valorile cetățenilor americani în România și calcă în picioare valorile și sentimentele cetățenilor români, de o manieră care ofensează și subminează prietenia care a legat SUA de România de foate mult timp”.

De asemenea, semnatarii i-au menționat lui Trump că România a fost și este un aliat stabil al SUA și nicăieri în Europa America nu este mai simpatizată decât în țara noastră. „În aceste condiții, suveranitatea națională a României ar trebui respectată și valorile și convingerile cetățenilor săi trebuie respectate”, a continuat scrisoarea.

Autorii memoriului i-au arătat președintelui, că „în opoziție cu Europa Occidentală, creștinismul și valorile creștine au crescut și au ajuns la niveluri fără precedent în România”, iar în ciuda acestor date, „Ambasadorul Klemm a acționat în mod consistent în moduri în care i-au ofensat pe români și valorile lor. De când a devenit ambasador în România, Ambassadorul Klemm a promovat și continuă să promoveze o agendă anti-creștină cu focalizare pe avansarea agendei homosexualității promovată de administrația Obama. Klemm a participat la parade „pride” la București, a semnat declarații comune - împreună cu alți ambasadori - pentru susținerea acestor parade și a afișat steagul curcubeu la Ambasada SUA de la București”.

Aceștia mai adaugă, spre final, că Ambasadorul Klemm s-a opus referendumului pentru căsătorie inițiat de cei trei milioane de români.

„În acest scop, ambasadorul Klemm s-a întânit de mai multe ori cu diferiți lideri politici, politicieni influenți și lideri civici pentru a-i instrui să se opună adoptării amendamentului (legii referendumului pentru căsătorie - n.trad), pentru a se asigura că acesta nu va trece de Parlament și să se asigure de eșecul inițiatvei.

Afirmându-se ca principal obstacol la Referendumul românesc pentru căsătorie, Ambasadorul Klemm acționează în opoziție cu dorința poporului român și reprezintă greșit SUA în România. Majoritatea covârșitoare a americanilor obiectează la acțiunile ambasadorilor care ofensează sentimentele și credințele țărilor unde sunt staționați.

În concluzie, noi, subsemnații, vă cerem cu respect, Domnule Președinte, rechemarea urgentă a Onorabilului Hans Klemm din funcția de Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București și să-l înlocuiți cu ambasador care împărtășește valorile creștine și angajamentele poporului român și care se va abține de la intervenția în afacerile interne ale României”.

Printre semnatari se găsesc mulți români care locuiesc în Statele Unite, dar și lideri civici, foști parlamentari, profesori, lideri politici, întreprinzători români din țară și din toată lumea. Dintre aceștia, amintim pe Paul Ghițiu, Mihail Neamțu, Bogdan Stanciu, Peter Costea, George Mioc și mulți alții.

Textul integral al memoriului este aici.

ActiveNews
anunța încă din ianuarie că Hans Klemm era ultimul oficial american în funcție numit de vechea administrație SUA în relația cu România

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews