ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică ActiveNews a scris despre numirea de către ONU a unui expert pentru „Protecția împotriva Violenței și Discriminării Bazate pe Orientare Sexuală și Identitate de Gen”, demers votat și de reprezentantul României, Ion Jinga.

Opinia publică a reacționat și Asociația medicală „Christiana” i-a scris, în mod public, lui Ion Jinga, cerându-i să răspundă la trei întrebări, pe care le-a transmis prin intermediul ActiveNews:

„1. Ați primit o indicație "prețioasă" din țară sau v-a dictat conștiința Dumneavoastră să susțineți acest demers ? Sau - amândouă?
2. Dacă fiul sau fiica Dumneavoastră ar avea o căsătorie homo - și ar înfia un copil ( căci altfel nu se poate ) ați simți că este cu adevărat nepotul Dumneavoastră?
3. Dacă copilul Dumneavoastră ar fi băiat și v-ar spune într-o zi că - sigur - este fată,v-ați bucura sau v-ați întrista?   Vă dorim sănătate trupească și sufletească în lumina Sfintelor Sărbători”. 
 
Reamintim că românii îi pot scrie reprezentantului lor de la Organizația Națiunilor Unite la adresa: : newyork-onu@mae.ro.
 
Iată un model de adresare:

Domnului Ion Jinga, Ambasador extraordinar si plenipotentiar,
Reprezentantul Permanent al României la ONU, New York

Excelență,

De curând, 84 de țări au votat în al 3-lea Comitet ONU pentru o rezoluție care să ducă la reconsiderarea mandatului Expertului ONU pe probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI), deoarece acest mandat nu are bază juridică și promovează o agendă ideologică ultra-radicală, ce amenință să intre în conflict cu ethosul multor țări membre ONU.

România, din păcate, a susținut mandatul acestui expert, care își propune, printre altele, obligarea liderilor religioși să propovăduiască alt mesaj decât le cere conștiința, credința și tradiția, dar și introducerea în școli de programe educaționale care să îi învețe pe copii că toate comportamentele sexuale, inclusiv cele de risc, sunt acceptabile și că nu există doar două sexe biologice, ci o multitudine de așa-zise „identități de gen”.

Excelență,

România ar mai putea avea șansa de a face ceea ce este corect și de a se opune ideologizării instrumentelor ONU de protejarea drepturilor omului, votând împotriva mandatului expertului SOGI în Adunarea Generală ONU când aceasta se va discuta, posibil în jurul datei de 14-16 decembrie 2016 sau la o dată ulterioară.

Cu stimă,

______(nume)_________,
cetățean român