ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de respingere a Ordonanței de Urgență 13 și legea de aprobare a Ordonanței de Urgență 14.

De altfel, Iohannis a anunțat încă de joi că urmează să semneze decretele în acest sens. Afirmația a fost făcută chiar după depunerea jurământului de către cei patru noi miniștri ai Guvernului Grindeanu: Tudorel Toader, Rovana Plumb, Mihai Tudose și Alexandru Petrescu.

„Am constat acum, chiar înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au pervenit de la Parlament două legi: de respinegere a ordonanței 13 și de aprobare a ordonanței 14. Le voi promulga mâine și atunci vom avea întrunite toate condițiile pentru a trece domnul prim-ministru la normalizarea situației. Am menționat într-o alocuțiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mișcare pentru revenirea la o muncă normală a Guvernului și cred că sunt întrunite aceste condiții.

Nu-mi rămâne decât să vă doresc să reușiți să transformați Guvernul într-o echipă puternică, ce va face exact lucrul pe care îl așteaptă românii: să guverneze eficient în interesul României și al românilor”, declarase Iohannis.