ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul condus de Dacian Cioloș se confruntă în aceste zile cu mai multe probleme. Tehnocrații riscă să depășească limita legii și să asistăm la un nou caz „Oprea-limuzina”.

Este vorba despre ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, și ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, care au cerut locuințe RA-APPS, cu toate că aceștia dețin locuințe în București, informează romanialibera.ro.

Chiar dacă legal nu se poate acest lucru, Guvernul ar fi găsit o portiță pentru a pune mâna pe casele statului. Mai exact, cei doi miniștri au invocat motive de securitate pentru a locui în vilele RA-APPS. În timp ce apartamentele pe care le dețin tehnocrații sunt închiriate unor diferite persoane, aceștia au ales să plătească chirie la statul român.

„Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 101/2011, cu modificările și completările ulterioare, demnitarii pot primi, temporar, imobile cu destinația de locuință de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS. În ceea ce privește demnitarii care dețin deja locuințe în București, ordonanța menționată stabilește o excepție, potrivit căreia și aceștia pot primi locuință de serviciu de la RA-APPS, în anumite condiții, și anume din motive de siguranță și protecție. Cu toate acestea, demnitarii aflați în situația de mai sus trebuie să-și deconteze integral costurile legate de chirie. RA-APPS a răspuns solicitărilor trimise de cei doi demnitari – șeful Cancelariei Prim-Ministrului, dl. Ioan Dragoș Tudorache, și ministrul Mediului, dna Cristiana Pașca Palmer -, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, constatând îndeplinirea situațiilor de «risc înalt, din motive de siguranță și protecție» (cf. art. 14.6 din OUG 101/2011) și a acordat locuințele solicitate în urma avizelor de confirmare ale Secretariatului General al Guvernului, prin secretarul general al Guvernului, dl Sorin Chelmu, din 10.12.2016 și 08.12.206. Suprafața apartamentelor și costurile de întreținere suportate de cei doi demnitari au fost deja făcute publice (185,82mp și 143,1 mp suprafețe utile și 1.508,39 lei, respectiv 2.290,20 lei costuri chirie)”, se arăta în răspunsul Secretariatului Guvernului, transmis redacției romanialibera.ro.

Ministrul Tudorache nu a dorit să prezinte amenințările la adresa securității sale și i-a lăsat pe cei de la SPP să se ocupe de această problemă. Pe de altă parte, SPP a evitat să comenteze.

„RA-APPS a răspuns solicitărilor trimise de cei doi demnitari (…), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, constatând îndeplinirea situațiilor de «risc înalt, din motive de siguranță și protecție» (cf. art. 14.6 din OUG 101/2011) și a acordat locuințele solicitate în urma avizelor de confirmare ale Secretariatului General al Guvernului, prin secretarul general al Guvernului, dl Sorin Chelmu”.

Cristiana Palmer a invocat CSAT pentru a primi o locuință RA-APPS, fără să precizeze care sunt amenințările la adresa securității sale.

Citiți în continuare AICI