ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aurelian Pavelescu, președintele Partidului Național Țărănesc - Creștin Democrat ( PNȚCD) a răspuns mesajului trimis de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, cu ocazia Sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou. 

În răspunsul său, Pavelescu îi cere reprezentantului SUA să explice ce a vrut să spună prin „nevoia de noi privatizări”.

„Despre ce privatizări vorbiți, în ce domenii, în ce condiții și cu ce beneficii pentru România? În ultimii 30 de ani am privatizat aproape totul, iar experiența privatizărilor n-a fost deloc fericită: au dispărut aproape cu totul industriile, serviciile naționale și comerțul, iar exploatarea resurselor naturale aduc profituri aproape de zero la bugetul de stat”, afirmă Pavelescu.

De asemenea, liderul PNȚCD îl întreabă pe Zuckerman dacă prin sintagma „un nou sistem de justiție” se referă cumva la „un to do list, despre care CSM-ul i-a cerut explicații fostului ministru Ana Birchall, al Departamentului de Stat, ceea ce ar încălca, totuși, principiul democrației constituționale”.

În final, Pavelescu îi spune ambasadorului SUA că a fost dezinformat în ceea ce privește „oligarhii” români, deoarece aceștia nu prea mai există.

Iată mesajul lui Pavelescu:

 „Vă mulțumesc, domnule ambasador, pentru urările de bine pe care le-ați adresat poporului român cu ocazia noului an! Cu promisiuni și speranțe de viață mai bună și democrație, în numele poporului american! Vă urez și eu, dumneavoastră și poporului american, un an fericit, de pace și prosperitate, într-un context plin de provocări, într-o lume care se schimbă cu o rapiditate nebănuită, greu de anticipat, multe din cele care au fost și vor fi stând în puterea celei mai puternice națiuni, pe care o reprezentați la București. La mulți ani!


M-aș bucura, cu atât mai mult, dacă, în numele transparenței, ați face câteva precizări la mesajul dumneavoastră, pentru a ști noi, clasa politică și poporul român, care sunt propunerile concrete cu care veți veni, în câteva domenii anunțate chiar în mesaj, și anume:

1) vorbiți de nevoia de noi privatizări în România. Despre ce privatizări vorbiți, în ce domenii, în ce condiții și cu ce beneficii pentru România? În ultimii 30 de ani am privatizat aproape totul, iar experiența privatizărilor n-a fost deloc fericită: au dispărut aproape cu totul industriile, serviciile naționale și comerțul, iar exploatarea resurselor naturale aduc profituri aproape de zero la bugetul de stat. Așa încât sunt puternic subfinanțate sănătatea, învățământul și investițiile în infrastructura mare, iar milioane de români au luat drumul bejeniei. Așa încât, când poporul aude de noi privatizări, se înfricoșează. Din dezastrul privatizărilor n-a fost mai nimeni tras la răspundere, mulți dintre români, imensa majoritate, privind aceasta ca pe un fel de bir, oferit prin mâna unei clase politice corupte. Așa cum avem nevoie de adevărul de la revoluție, avem nevoie și de adevărul despre privatizări.

2) vorbiți, de asemenea, de un nou sistem de justiție. Cum să arate acest sistem? Există, cumva, un to do list, despre care CSM-ul i-a cerut explicații fostului ministru Ana Birchall, al Departamentului de Stat, ceea ce ar încălca, totuși, principiul democrației constituționale? După experiența Protocoalelor secrete, justiției secrete și instaurării în România a unei poliții politice bestiale, suntem îndreptățiți să știm mai multe. Personal aș fi deosebit de încântat, dacă l-ați consulta pentru un asemenea demers și pe Rudy Giuliani, eroul național al SUA de la 11 septembrie și apropiatul Președintelui care v-a desemnat, Trump, iar nu numai pe aceia care i-ați găsit la București, din echipa domnului Klemm. Este un domeniu în care adevărul iese mereu la iveală în fața istoriei, iar dumneavoastră veți avea un cuvânt greu de spus. Informați-vă, chemați-i la discuții pe toți, din toate taberele, studiați cazuistica publică, faceți, de ce nu, un audit independent, pentru că este vorba despre democrație sau tiranie, despre a fi sau a nu fi în libertate!

3) vorbiți, de asemenea, despre eliminarea ”oligarhilor”, a celor care sunt privilegiați în afaceri de stat și controlează de fapt statul. Care oligarhi? Eu personal nu cunosc pe nimeni care poate fi calificat astfel în România, dacă ne raportăm la fenomenul din Rusia. Cei mai bogați oameni din România sunt un Gigi Becali și Ion Țiriac, frații Micula și încă vreo doi. Sunt ei oligarhi? Fac ei afaceri cu statul, dețin monopoluri, controlează partide și guverne? Evident, nu! Și, atunci, cine sunt? Sunt convins că ați fost și aici total dezinformat. Din contră, practic nu există, deși ar fi trebuit, capital autohton, că așa ar trebui în capitalism. Nu vă faceți un țel din a rezolva probleme care nu există, sunt inventate de unii care vor să vă folosească. Ar fi grav, foarte grav, și sunt convins că poporul american dorește să fie și în România prosperitate și libertate.

Prin acest mesaj doresc să vă fac un bine, nu-l luați ca o critică, nici un gest de curaj. Sunt mulți, prea mulți care, dorind să se facă folositori, vă otrăvesc cu minciuni despre România, subestimând prea mult azi inteligența românilor, cărora le-a cam ajuns cuțitul la os: milioane de familii dezintegrate, o țară depopulată care își trăiește o tragedie cum nu s-a mai întâmplat în istorie și care, totuși, speră!

La mulți ani, domnule ambasador!”