ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aur alb, diamante, ceasuri de lux, tablouri unicat, dar și colecții de artă contemporană. Acestea sunt bunurile deținute de parlamentarii României. Pretind că le-ar fi agonisit după ani de muncă. De departe, senatorul PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu este cel mai înrăit colecționar. Are ceasuri care valorează nu mai puțin de 300.000 de euro, informează B1 TV.

Parlamentarii sunt colecționari înrăiți. Cel puțin asta reiese din declarațiile lor de avere postate pe site-ul Senatului.

Liberala Carmen Harău, senator de Hunedoara spune că are bijuterii și ceasuri de 70.000 de euro. Mai are o colecție de tablouri, pictură contemporană, evaluată la 250.000 de euro.

Și colega sa de partid, notărița Laura Scântei are o colecție de ceasuri de 60.000 de euro. Doamna are gusturi fine și în materie de bijuterii și accesorii vestimentare. A dat pe ele o avere, 40.000 de euro. Și declarația sa de avere nu se oprește aici. Laura Scîntei mai are tablouri și sculpturi de 20.000 de euro, dar și o pianină C.Bechstein Clasic, evaluată la 18.000 de euro.

Senatorul PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu, fost prefect în acest județ, este cel mai înrăit colecționar. Are ceasuri de 300.000 de euro și bijuterii din aur și pietre prețioase, care valorează 80.000 de euro. Și colegul de partid, senatorul Nicolae Bădălău are bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro.

Senatorul de Ilfov George Edward Dircă, ajuns senator USR, la 36 de ani, a strâns bijuterii și ceasuri de 10.000 de euro.

De la ALDE, senatorul Ion Hadârcă este colecționar de artă. Are picturi din creația maeștrilor români și moldoveni contemporani, care valorează 10.000 de euro.

Senatorul PMP de Zalău, Lungu Vasile Cristian se poate lăuda cu o colecție de bijuterii și ceasuri în valoare de 32.250 de dolari, dobândite într-un singur an, 2015.