ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul a votat în unanimitate, luni, să-și dea avizul pentru referendumul propus de Klaus Iohannis, iar după ce acesta va ajunge la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis poate să stabilească exact care vor fi întrebările, precum și data consultării populare. Va urma o perioadă de campanie de 30 de zile, ca în cazul oricăror alegeri.

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a explicat motivele pentru care nu a votat.

„NU am participat la acest vot! NU poți da niciun aviz câtă vreme nu cunoști, concret, întrebarea! NU e normal să cheltuim 50 de MILIOANE de EURO pentru fițele lui Iohannis! 50.000.000 de EURO pentru o întrebare retorică și PERVERS formulată (sunt convins de asta)? NU! Cu 50 de MILIOANE de EURO puteam salva zeci de copii grav bolnavi, puteam să le dăm o șansă la VIAȚĂ! ...Cred că avem o problemă. SIGUR avem o problemă!

P.S. Am marea rugăminte să nu încerce niciun coleg să mă convingă de contrariu! NU ar avea cum...", a spus Liviu Pleșoianu.

Victor Ponta a spus că este de acord cu explicațiile date de colegul său de partid și a avertizat că România urmează să plătească scump greșelile făcute în această perioadă.

„Ma bucur ca nu sunt chiar singurul "nebun" care nu a votat si nu sustine aceasta poveste inutila si groteasca cu referendumuri ale Presedintelui contra PSD! Dar sunt foarte ingrijorat pt Romania - in timp ce singurele noastre subiecte sunt : dosare, catuse, proteste , referendumuri nimeni nu mai da doi bani pe: economie, fonduri europene, investitii, sanatate, educatie, politica externa si regionala!!! Si o sa vedeti foarte curand care este pretul pe care il platim toti ! Atata placere sinucigasa nu am vazut la alt popor!

Ps - am spus ca nu ma mai intereseaza si nu mai raspund la toate prostiile si barfele "din piata" / dar pentru ca oameni seriosi m-au intrebat azi trebuie sa precizez : nu mi-a propus nimeni sa fiu Ministrul Justitiei si nu imi doresc absolut deloc asa ceva ! Clar? ( ultima data cand am am fost Ministru al Justitiei am facut numai greseli