ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a decis, în ședința de miercuri, să dea un aviz negativ inițiativei legislative inițiată de liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, privind Statutul Casei Regale, potrivit unor surse guvernamentale.

„Guvernul nu susține adoptarea inițiativei legislative”, se arată în avizul Guvernului.

Premierul a anunțat încă de la sfârșitul anului trecut că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

„Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost șef de stat. De aici până la a da drepturi urmașilor unui șef de stat… Iertați-mă, dar mai avem foști șefi de stat care au urmași în viață. (…) Noi nu suntem monarhie. România, constituțional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului șef de stat – regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu știu ce coroană pe aici… Iertați-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundație. Domniile lor doresc ca această fundație să capete statutul de fundație de interes național. Cu asta sunt de acord”, afirma prim-ministrul.

Acesta a mai spus că membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta, dacă doresc acest lucru, și că a discutat cu reprezentanții RA-APPS, pentru a face o ofertă în acest sens.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews