ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul avocat Dan Chitic a scris că Serviciul Român de Informații trebuie desființat și reformat pe alte criterii, argumentând că „sub oblăduirea ei (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile in ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și care a acaparat, rând pe rând, toate puterile statului român - de la puterea executivă, la cea legislativă și mai nou cea judecătorească - devenind unica putere din România scăpată de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINAȚIONAL!”.

Chitic a spus că postarea sa este răspunsul la întrebarea colonelului (r) Daniel Dragomir referitoare la relațiile dintre generalul Dumitru Dumbravă și anumiți magistrați.

„Acest lucru reiese din toate luările de poziție exprimate in mod public: de la cele referitoare la implicarea SRI-ului in "câmpul tactic”, până la "iminentul pericol rusesc” ce ar pândi Insula Șerpilor - "pericol” care ar trebui sa ne determine sa cedăm gratuit resursele noastre din Marea Neagră marelui aliat și partener strategic de peste Ocean ... toate demonstrează ca SRI-ul nu apără interesele noastre, ci ale altora in dauna noastră!

E motivul pentru care această instituție nu poate fi nici reformată și nici "temperată” prin tăieri bugetare!

SRI TREBUIE DESFIINȚAT!

Și apoi reînființat un nou serviciu de informații, civil nu militarizat, fără niciun element din defunctul serviciu, care sa apere interesele României și ale cetățenilor ei... și abia apoi pe cele ale aliaților noștri!

Asta ar fi singurul răspuns pe care cred ca îl are întrebarea pusă de Daniel Dragomir:

"Intrebare

Il cunosc bine pe Adrian Paraluta. Chiar foarte bine. Mai ales ca i-am fost sef, direct, intre 2009-2013.
Si nu i-a fost usor, dar totusi stiu ca are puterea si ratiunea de a recunoaste adevarul cand il vede.

I-as adresa o intrebare: unde a fost SRI-ul cand Dumbrava intretinea relatii ilegale cu magistrati si condamna oameni? Dar cand firmele romanesti erau tavalite si oamenii de afaceri erau arestati ca sa faca loc multionalelor? Dar cand padurile erau distruse de drujbele de afara? Dar cand resursele tarii erau jefuite de mafiile cu gulere albe?

Stie si el la fel de bine ca mine raspunsul: SRI-ul era in Seychelles, Toscana, Dubai, Maldive, Sardinia...

Sper din toata inima ca baietii tineri care azi conduc destinele serviciului sa nu repete greselile trecutului si sa ii apere pe romani. 
Cu orice pret!”