Avocatul Gheorghe Piperea, despre guvernul Grindeanu: A început cu stângul. Mă așteptam să văd niște instituții desființate, renunțarea la îndoparea cu dobânzi a băncilor și la ajutoarele de stat acordate corporațiilor

Instalat în urmă cu două săptămâni, guvernul Grindeanu nu a adoptat încă bugetul pe 2017. Coaliția ALDE-PSD a mărit punctul de pensie, a mărit salariul minim, a desființat CASS pentru pensii, dar a mărit baza de impunere pentru salariile mari.

Avocatul Gheorghe Piperea este de părere că altele ar fi trebuit să fie prioritățile guvernului.

"Mă tem că Guvernul Grindeanu a început cu stângul acest mandat. Eu mă așteptăm să văd rapid un buget pe 2017, niște instituții desființate (AAAS) și altele înființate (Fondul suveran de investiții) sau substanțial modificate (trecerea ANPC în subordinea Parlamentului, de exemplu), înlocuirea programului Prima casă cu un program social de construcție de locuințe, renunțarea de urgență la indoparea cu dobânzi și alte cadouri a băncilor și la ajutoarele de stat directe sau mascate acordate corporațiilor multinaționale, impunerea ultra-profiturilor acestora aici, în România, adică la locul în care aceste profituri se fac, și nu în paradisuri fiscale, redeschiderea investițiilor publice, punerea marilor companii publice sub protecția tribunalului etc. Și mă mai așteptăm la proiecte de mare importanță și anvergură pentru afacerile românești, cum ar fi un nou cod comercial și o regândire a politicii și filosofiei fiscale și, implicit, a codului fiscal și a celui de procedura fiscală", a scrie Piperea pe Facebook.

Avocatul crede că este o greșeală ceea ce a făcut Sorin Grindeanu în ultima ședință de guvern, când s-a dorit trecerea unei ordonațe de urgență legată de modificarea Codului Penal și grațiere.

"Spațiul public este ocupat în mod parazitar de grațiere. Nici măcar seismul în curs de desfășurare la vârful SRI și al DNA nu își mai găsesc loc de această dispută declanșată de ideea greșită, expusă publicului cu jumătate de glas de actualul Ministru al Justiției, tranformată de președintele Iohannis în elefantul din sală ședințelor de guvern.  Nici amnistia, nici grațierea colectivă nu sunt de domeniul delegării legislative, adică al ordonanțelor Guvernului (fie ele obișnuite sau de urgență)", a mai spus Piperea.  

Piperea încheie spunând că această încercare a Guvernului de a modifica legile va fi un stigmat al acestui guvern: "S-a pornit cu această idee proastă de acordare a grațierii colective prin ordonanță de urgență, iar această gafă va fi un stigmat al acestui guvern nu săptămâni, ci luni sau chiar ani de zile de acum încolo.  Globaliștii, știrile fierbinți și unitățile miliare de știri nici nu puteau speră la un cadou mai frumos...".
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews