ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 3.000 de persoane au fost prezente, duminică, la Serbările Naționale de la Țebea, manifestare dedicată memoriei lui Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 144 de ani.

Ceremonialul oficial a început la ora 10:30, la cimitirul de la Țebea, cu o slujbă religioasă de pomenire a lui Avram Iancu, oficiată de episcopul Devei și Hunedoarei, Gurie, împreună cu un sobor de preoți.

La eveniment au prezente mai multe personalități ale vieții politice, printre care copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PMP, Traian Băsescu, președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu,  prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă, parlamentari, primari din județul Hunedoara și cele învecinate, reprezentanți ai instituțiilor statului.

De remarcat absențele lui Klaus Iohannis și Dacian Cioloș, președintele și primul ministru al României, ambii născuți în Transilvania. 

Serbările Naționale de la Țebea se vor încheia cu un spectacol folcloric la care vor participa soliști de muzică populară cunoscuți.