ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrea zilei de ieri a fost, cu siguranță, respingerea înregistrării Alianței USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, Biroul Electoral Central (BEC) a analizat mai multe cereri de înscriere pentru scrutinul din mai. 

Astfel, Alianța Naționaliștor, formată din Partidul România Mare, Partidul „Blocul Unității Naționale” și Partidul „Noua Dreaptă” din cauza faptului că în acte, ca președinte al PRM figurează Corneliu Vadim Tudor, decedat din 2015, se arată în decizia Biroului Electoral Central.

O altă alianță respinsă a fost cea dintre o altă grupare numită Partidul „România Mare” - diferită de cea de mai sus - și Partidul „România Unită”, al lui Bogdan Diaconu.

Aceeași decizie, de respingere, a avut-o și Alianța „Dreapta Liberală”, formată Partidul Naționalist și Partidul Alianța Lege și Ordine - ALO.

Alianța Partidelor Noi, formată din Partidul Românilor din Diaspora - PRD România, Partidul României Europene, Partidul Național Civic și Partidul Socialist Creștin, a picat și ea testul legalității la BEC.

Pe de altă parte, veștile nu au fost proaste pentru toată lumea. Alianța „Alternativa Dreaptă”, formată din Partidul M10 și Partidul „Forța Moldova”, a fost admisă. În aceeași situație se află și Alianța „Comuniștii pentru Socialism” , formată din Partidul Comuniștilor și Partidul Comunitar din România.