ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a vorbit în termeni foarte duri despre spațiul Schengen despre care a spus că este prăbușit din cauza corupției. 

De asemenea, Traian Băsescu nu este de acord cu anunțul președintelui Klaus Iohannis privind primirea a circa 1.700  de refugiați, spunând că acest lucru reprezintă ”o concesie” pe care România nu trebuia să o facă, pentru că nu e datoare țărilor care au considerat că este ”incapabilă” să-și apere frontierele și nu au acceptat-o în Schengen.

”Cei care se uitau de sus la România… că ei sunt în Schengen. Uitați-vă că nu sunt în stare să-și protejeze frontierele nu de anul acesta și nu de luna trecută, de vreo trei ani. În schimb, n-au încetat o clipă să dea lecții României. Sunt țări mai corupte decât România în interiorul UE. Ceea ce nu înseamnă că România nu trebuie să nu lupte împotriva corupției. Este problema noastră. Spațiul Schengen este prăbușit din cauza corupției”, a declarat fostul președinte, Băsescu, conform Pagina Europeană.

Fostul preşedinte  l-a atacat și pe vicepreședintele CE, Frans Timmermans, căruia i-a transmis să ia refugiații acasă la el.

 ”Timmermans, ca ministru de externe al Olandei ne dădea lecții, la fel și ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel. Domn’ profesor olandez să-și ia refugiații la el acasă, că nu prin Portul Constanța intră droguri în UE, ci prin Portul Rotterdam. Știau că și la ei e putregai, aveau grijă să pună în valoare doar putregaiul din România, pe care noi, cinstit, îl recunoaștem. Fraților, da’ ce-i la voi!””, a afirmat Băsescu.

Totodată, el l-a contrazis pe Klaus Iohannis, care a declarat că asupra României nu există presiunea vreunui val migraționist. Băsescu a precizat că de vreo 2-3 ani există presiune pe frontierele României cu Ucraina, cu Serbia și chiar cu Bulgaria, dar România a reușit să gestioneze ”exemplar” acest lucru ”nefiind în marele spațiu Schengen”.