Cu alegerea miniștrilor din guvernul Cioloș s-a ajuns la ”cel mai adânc ridicol”, este de părere Traian Băsescu. Acesta a criticat propunerile pe care le-a făcut Dacian Cioloș, dar și programul lui de guvernare.

”Am aflat cu surprindere la faptul că un inginer electronist e ministrul Justiției și un absolvent de Drept e ministrul Energiei. Am ajuns la cel mai adânc ridicol. Pentru prima dată în istoria postdecembristă când România își propune să aibă la justiție o persoană care nu are nimic de-a face cu Dreptul. Una este activitatea la un ONG, dar care e respectul judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaților? Care este credibilitatea unui ministru la Justiție care e inginer electronist? 

Îmi pare rău pentru Guseth. M-a apărat de multe ori când eram președinte, dar acum privesc la un guvern de tehnocrați. Până acum nimeni nu a pus la Ministerul Justiției pe cineva care nu a terminat Dreptul.

Am văzut că a fost făcută praf o tânără speranță a sănătății care nu avea rezidențiatul pentru că era în chiloței și-și arăta pătrățelele de pe burtică. Și pe Guseth o găsiți în aceeași ipostază la Vama Veche. Poate nu arătându-și mușchii, că nu-i avea.", a comentat Băsescu. 

”La mediu, formulările sunt de un ridicol total. Sa nu faci un proiect, știind că bugetul U.E este de circa 5 miliarde. Aș fi vrut ca acești tehnocrați să ne propună să se împădurească 10 hectare, 50 de hectare, 500 de hectare de pădure, dar ei nimic, totul este la limita unor denunțuri fără acoperire în asumarea de răspundere. Aș fi vrut să văd ca acești tehnocrați răspund cerințelor străzii. Aș fi vrut ca acest Guvern să își asume responsabilitatea referendumului din 2009 și să dea un aviz favorabil pentru Mișcarea Populară.

Au scris însă o gogomănie mai mare decât ei, să facă alegeri prezidențiale, locale la prelungirea mandatului la cinci ani, ceva mai ridicol nu am văzut. Dacă cineva vrea să suprapună alegeri pe actuala constituție, trebuie să știe că există o lege care interzice suprapunerea alegerilor.

Asemenea hotărâri ale tehnocraților mă fac să cred guvernul își strigă tehnocrații, dar este super controlat de cei care îi vor da votul mâine în Parlament”, a mai spus fostul preşedinte, potrivit b1.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews