ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că dacă ar mai fi fost la Cotroceni, ar fi făcut din găsirea lui Sebastian Ghiță cel mai important obiectiv.
 
”Dacă azi, săptămâna trecută, eram la Cotroceni, făceam din găsirea lui Ghiță cel mai important obiectiv al structurilor de securitate din România. S-a lovit în SRI direct. Aș fi mobilizat toate structurile de securitate să mi-l găsească. La fel cum a fost la Omar Hayssam. N-am avut liniște până nu îl aduceau înapoi. Nu aș fi avut liniște pentru că ori are ceva de spus, ori a fost doar o lovitură dată unei persoane”, afirmat fostul șef al statului, la un post de televiziune, citat de News.ro.

În ceea ce-l privește pe fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, în prezent suspendat, Traian Băsescu a susținut că acesta "a fost influent la nivelul lui de cunoaștere”.

Referindu-se la înregistrarea în care vorbește despre dosarul lui Dan Voiculescu, Băsescu a spus că este furios pe Sebastian Ghiță că și-a permis să îl înregistreze. El a reafirmat faptul că înregistrarea este editată, iar schimbările de sens sunt "consistente".

”Eu sunt furios pe Ghiță pentru că și-a permis să mă înregistreze stând cu mine la masă. Da (confirmă înregistrarea - n.r.). E editată imprimarea, le-a lipit puțin și a dat schimbări de sens consistente. Nu vreau să discut pentru că o să merg la Parchet probabil, Parchetul a declanșat o anchetă. Însă faptul că stă la masă cu mine și mă înregistrează...”, a spus fostul șef al statului.