ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, s-a pronunțat marți împotriva oricărei pensii speciale, precizând că nu crede că va fi susținută inițiativa legislativă depusă la Camera Deputaților prin care se propune acordarea unei indemnizații aleșilor locali pentru limită de vârstă.

„Personal, nu cred că va fi susținut. Nu știu proiectul, sincer. Dacă ați observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noștri în acțiune, dar nu știu ca parlamentarii noștri să fi semnat”, a declarat Băsescu, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că pensiile speciale nu sunt rezultate din contribuția la sistemul de asigurări sociale.

„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuție. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale", a susținut Traian Băsescu.

Mai mulți parlamentari de la PSD, PNL, PMP și UDMR au depus o inițiativă legislativă la Camera Deputaților prin care propun acordarea unei indemnizații pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii județene.