ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu, într-un comentariu pe Facebook, trece în revista criticile pe care mai mult jurnaliști pe care-i suspectează arondați serviciilor i le aduc, "scăpând” informația că de coordonarea acestora s-ar ocupa patroana companiei de comunicare The Group.

"Observ o campanie hotărâtă și în același timp mincinoasă a gradaților din presă în a convinge că, în raport cu justiția, Tăriceanu, Ponta sau Băsescu sunt totuna. Mai au puțin și vor susține în scrierile lor penibile că, de fapt, eu mi-am aranjat cu Tăriceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecând de la premisa „dogită” de sergent major executant, s-a făcut pentru că așa m-am înțeles cu Ponta. Asta face, după mintea lor, ca astăzi, eu, Tăriceanu și Ponta să luptăm împreună împotriva Justiției. Cât de penibili pot fi unii gradați din presă.
Ce nu vor să recunoască gradații piaristei SRI-ului, doamna Mihaela Nicola, este că în timp ce eu militez pentru o justiție independentă, dar care respectă drepturile fundamentale, Tăriceanu și Ponta vor o justiție controlată politic (...)”, spune fostul președinte la începutul postării sale. 

Mihaela Nicola, a intrat în atenția opiniei publice pe când lucra la agenția Ogilvy, iar în urmă cu câteva luni apărea în presă informația că aceasta ar fi câștigat cu firma pe care o conduce în prezent, The Group, un contract de rebranduire a SRI, remarcă Bogdan Tiberiu Iacob, jurnalistul care comentează pentru inpolitics.ro afirmațiile fostului președinte Băsescu.

"În ciuda dezmințirilor publice ale SRI, legături ale Mihaelei Nicola cu procesul de rebranding al SRI au fost identificate de presă” spune Iacob,  referindu-se la un articol de pe site-ul flux24.ro. Acolo autorii  descoperiseră un interviu dat de Mihaela Nicola în 2014 revistei Intelligence a SRI, în care aceasta povestea că a participat la mai multe întâlniri ale unor focus-grupuri cu ajutorul cărora se urmărea percepția publicului despre serviciul de informații.