Traian Băsescu, într-un comentariu pe Facebook, trece în revista criticile pe care mai mult jurnaliști pe care-i suspectează arondați serviciilor i le aduc, "scăpând” informația că de coordonarea acestora s-ar ocupa patroana companiei de comunicare The Group.

"Observ o campanie hotărâtă și în același timp mincinoasă a gradaților din presă în a convinge că, în raport cu justiția, Tăriceanu, Ponta sau Băsescu sunt totuna. Mai au puțin și vor susține în scrierile lor penibile că, de fapt, eu mi-am aranjat cu Tăriceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecând de la premisa „dogită” de sergent major executant, s-a făcut pentru că așa m-am înțeles cu Ponta. Asta face, după mintea lor, ca astăzi, eu, Tăriceanu și Ponta să luptăm împreună împotriva Justiției. Cât de penibili pot fi unii gradați din presă.
Ce nu vor să recunoască gradații piaristei SRI-ului, doamna Mihaela Nicola, este că în timp ce eu militez pentru o justiție independentă, dar care respectă drepturile fundamentale, Tăriceanu și Ponta vor o justiție controlată politic (...)”, spune fostul președinte la începutul postării sale. 

Mihaela Nicola, a intrat în atenția opiniei publice pe când lucra la agenția Ogilvy, iar în urmă cu câteva luni apărea în presă informația că aceasta ar fi câștigat cu firma pe care o conduce în prezent, The Group, un contract de rebranduire a SRI, remarcă Bogdan Tiberiu Iacob, jurnalistul care comentează pentru inpolitics.ro afirmațiile fostului președinte Băsescu.

"În ciuda dezmințirilor publice ale SRI, legături ale Mihaelei Nicola cu procesul de rebranding al SRI au fost identificate de presă” spune Iacob,  referindu-se la un articol de pe site-ul flux24.ro. Acolo autorii  descoperiseră un interviu dat de Mihaela Nicola în 2014 revistei Intelligence a SRI, în care aceasta povestea că a participat la mai multe întâlniri ale unor focus-grupuri cu ajutorul cărora se urmărea percepția publicului despre serviciul de informații.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews