ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a povestit în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, dedesubturile cazului Teo Peter, ucis acum mai bine de zece ani de un pușcaș marin american.
 
Fostul președinte a susținut că americanii voiau să dea o sumă ridicol de mică drept despăgubire, dar el a avut ”o abordare extrem de dură”, arătând că ”nu e de joacă”.

”Eu le-am spus: dacă voi spuneți că dați 10.000 despăgubiri pentru familia lui Teo Peter, măi fraților, vă dăm noi banii, că sunteți săraci, dar să-i plătiți familiei lui Teo Peter.

Americanii au un sistem standard la astfel de acțiuni, au trupe peste tot în lume și, dacă într-un accident omoară pe cineva, plătesc 10.000 de dolari. Asta are Pentagonul în buget. Eu am insistat la ambasador, dar am discutat inclusiv cu vicepreședintele Biden. Cred că era o discuție înainte să mă duc în SUA. Le-am spus "dacă veniți cu 10.000 de dolari ca despăgubiri, vă faceți de râs. Atât contează pentru voi viața unui civil, a unui artist, a unui cetățean? Dacă sunteți așa săraci că nu puteți plăti corect, vă dăm noi un milion și plătiți voi în numele SUA, ca să nu păreți penibili".

Au plătit un milion, dar nu de la noi. Abordarea mea a fost extrem de dură pe problema lui Teo Peter. Poate am greșit spunând vă dăm noi un milion, dar am vrut să arăt că nu e joacă”, a explicat fostul președinte la B1.