ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ridicarea unei uriaşe moschei la Bucureşti a declanşat un val de acuzaţii între fostul preşedinte Traian Băsescu şi actuala guvernare.

Potrivit lui Traian Băsescu, discuţiile despre o moschee în Bucureşti sunt vechi de câţiva ani, însă aparţia unui asemenea lăcaş de cult în capitala României era condiţionată de construirea unei biserici ortodoxe în Instanbul, care să se numească "Constantin Brâncoveanu". Victor Ponta a fost dispus să renunţe la această înţelegere, a spus fostul preşedinte, aflat în vizită la sediul PMP.

"De peste 14 ani se poartă discuţii la nivel bilateral între România şi Turcia, care vizează construcţia unei moschei la Bucureşti, simultan cu construcţia unei biserici ortodoxe la Istanbul, care să se numească Constantin Brâncoveanu. Nimeni n-a îndrăznit să cedeze la această paritate. Singurul care s-a găsit să cedeze este premierul Victor Ponta. Aţi văzut vreun teren la Istanbul pentru construcţia unei biserici care să se numească Constantin Brâncoveanu?", a declarat Băsescu. 
 
Cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană se va ridica la București, în spatele fostului Pavilion al Expoziției Economiei Naționale (actualul ROMEXPO). Ȋnsă nu doar musulmanii au obţinut drepturi și privilegii în acest colţ de ţară creștin-ortodoxă. Gard în gard cu ei, masonii își înalţă sediul „Marii Loje Naţionale din România”.