ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Curții Constituționale a României de a da câștig de cauză Guvernului în disputa cu Președinția - în ceea ce o privește demiterea Laurei Codruța Koveși,  naște reacții nebănuite.

Astfel, după ce timp de trei ani s-au opus și au invitat la boicotarea Referendumului pentru Familie, Moise Guran și Cosmin Prelipceanu și-au adus aminte că „suveranitatea aparține poporului român”.

Astfel, într-o serie de postări pe facebook, dar și într-un articol de pe blogul său, Moise Guran îl somează pe Președintele Iohannis să convoace un referendum.

„Dacă populația respinge însă la referendum soluția CCR, dincolo de faptul că ea este anulată implicit, efectul se extinde inclusiv asupra modificărilor aduse Legilor Justiției, deja adoptate, căci i se opune forța suverană exprimată de națiune, potrivit Articolul 2 (Al. 2) din Constituție. Apoi, mai e ceva, extrem de important – societatea chiar are nevoie acum de o astfel de victorie. Ea ar canaliza energii și ar deschide drumul și către spargerea unității de monolit a grupului infracțional din Parlament, și către depolitizarea CCR și, în final, către o reformă constituțională fără de care greu mai poate supraviețui democrația în țara noastră. Sigur, nu vom putea avea o schimbare de Constituție cu actualul parlament, dar inițierea ei (chiar respinsă) crează o platformă comună și pentru alegerile prezidențiale și pentru unitatea Opoziției și o mai mare coerență a acesteia.


Așa că, domnule președinte, reevaluați timingul! Aceste zile, de până la publicarea motivării și a deciziei CCR în monitorul oficial sunt prețioase! Nu le pierdeți, că și așa am pierdut prea mult timp!”, scrie Guran pe blogul său.

 Un alt oponent al Referendumului pentru Familie, Cosmin Prelipceanu, de la Digi 24, și-a adus și el aminte subit, de forța Referendumului.

 

„Pentru cei care și-au pierdut busola: 1) Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendumuri. 2) Nici un grup și nici o persoana nu pot executa suveranitatea în numele propriu. Constituția României art. 2”.
 
Referendumul pentru Familie, convocat de aproape trei ani prin semnăturile a aproape 3 milioane de români, a fost blocat de nenumărate ori de către președintele Iohannis, dar și de celelalte partide parlamentare.