ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul Bobby Păunescu, respins de Biroul Electoral Central din cauză că nu a întrunit numărul minim de semnături, se consideră eliminat abuziv din cursa electorală pentru Președinția României. Acesta a reclamat vineri nereguli ale personalului tehnic auxiliar din cadrul Autorității Electorale Permanente, pe care îl acuză de lipsă de transparență în procesul de inventariere a semnăturilor și îl consideră vinovat pentru „dispariția” a 65.444 de semnături. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacției ActiveNews, dosarul de candidatură complet, depus de Bobby Păunescu pe 22 septembrie, cuprindea inițial 243.000 de semnături. Numărul de susținători ai candidatului, consemnat de AEP într-un document înmânat acestuia, ar fi fost de 193.000. Cu toate acestea, la BEC au ajuns doar 177.556 de semnături, cu mult sub pragul minim necesar, de 200 de mii.

Prin urmare, susținătorii lui Bobby Păunescu somează Biroul Electoral Cental sa faca publice cererea de inscriere a candidaturii (în care erau declarate 243.000 de semnături) și procesul verbal de numarare a voturilor (în care personalul tehnic auxiliar al AEP certifică doar 193.000 de semnături). 

„Impreuna cu asociatiile si organizatiile pe care le conduc si din care fac parte ne vom lupta cu acest sistem mafiot. In primul rand, vom lupta pentru dreptul fiecarui roman care vrea sa faca ceva pentru tara lui, care mai crede in Romania. 

Astazi, dupa cum vedeti, prin acest exercitiu, prin expunerea publica a ceea ce mi s-a intamplat in ultimele zile, este dovada clara ca lucrurile nu stau deloc bine. Este evident ca daca nu esti parte din sistemul lor mafiot - si aici nu generalizez, sunt constient ca exista si oameni de calitate, oameni de buna credinta - poti fi eliminat. 

Acesta este motivul pentru care am decis sa va vorbesc astazi despre experienta mea si sper sa o faca cat mai multi, sa ia atitudine, pentru a da o sansa de redresare tarii noastre.

Eu inca mai cred in Romania, eu inca mai cred ca ei, si ma refer la cei care blocheaza cursul normal al unei candidaturi, nu reprezinta majoritatea, nu ne reprezinta pe noi cei care vrem sa facem ceva pentru viitorul nostru, al dumneavoastra si al copiilor dumneavoastra.

Si invit cu aceasta ocazie pe toti cei care cred ca putem schimba aceasta stare de fapt, sa se implice, indiferent de partid, aliante sau crezuri politice. E momentul sa ne comportam ca niste romani carora le pasa de tara si de oamenii ei, este clar ca trebuie sa ne mobilizam, e timpul sa credem si sa actionam”, a precizat Bobby Paunescu într-un comunicat de presă transmis vineri redacției ActiveNews.

Acesta a susținut vineri o conferință de presă la sediul BEC, vineri la ora 11:30, după cum se arată într-un anunț de pe pagina de social media a candidatului. 

Vineri seara, Biroul Electoral Central a anunțat rămânerea în cursa pentru Președinție a 14 candidați, printre care nu se regăsește Bobby Păunescu.

Potrivit Digi24, BEC anunțase miercuri că în cazul candidaturii lui Păunescu „a fost identificat formal un număr de 177.556 de semnături, din care 145.047 erau, în fapt, fotocopii”. 

Bobby Păunescu este fondatorul și deținătorul B1 TV, director executiv al Bucharest Film Studios și președintele Patronatului Industriei Cinematografice din România, potrivit contului său de social media.