ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu îi urează, pe Facebook, sărbători fericite lui Sebastian Ghiță, precizând că nu știe unde se află omul de afaceri și că fuga acestuia a fost generată de temeri legate de viața sa.

Președintele PRU susține că este urmărit de când Sebastian Ghiță a dispărut. ”Toată lumea mă sună să mă întrebe de Sebi Ghiță... unde e?...cum a făcut?...de ce nu ies public să mă delimitez de el?..etc. Am niște personaje care se plimbă prin fața casei mele și care se țin apoi după mine, cât e ziua de lungă și noaptea de mare”, a scris Bogdan Diaconu.

El susție că teama pentru viața proprie l-a făcut pe Ghiță să fugă. ”Nu știu unde este...aș vrea să știu că este bine! Dacă a plecat în lumea cea mare, a făcut-o doar pentru că se temea pentru viața sa! Sper să fi reușit să și-o salveze! PS: Crăciun fericit și liniștit, Sebi!”, a mai scris Diaconu.

Fostul deputat este însă căutat de miercuri, după ce a fost chemat la DNA Ploiești, în dosarul de corupție privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, și nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghiță va pierde cauțiunea de 60 milioane de lei dacă instanța supremă va decide arestarea sa, ca urmare a încălcării obligațiilor controlului judiciar. Conform Codului de procedură penală, instanța de judecată dispune prin hotărâre confiscarea cautiunii, dacă măsura controlului judiciar pe cauțiune a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.