ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, consideră că proiectul canadienilor de la Roșia Montană Gold Corporation este unul care nu aduce niciun beneficiu țării. În partea a IV-a a dialogului cu ActiveNews, deputatul afirmă că este împotriva ideii înstrăinării resurselor țării și spune că dacă nu le putem exploata cum trebuie acum, atunci trebuie lăsate generațiilor viitoare.

Bogdan Diaconu mai vorbește și despre dorința sa ca românii stabiliți în străinătate să se întoarcă acasă, considerând că aceștia pot fi stimulați prin acordarea de facilități la înființarea unor firme pe teritoriul României.

Despre afirmația că România ar fi o colonie

Nu-mi place cuvântul, este umilitor să recunoaștem, dar cred că are Ilie Șerbănescu are dreptate. Din 2012 nu am fost părtaș la vre-un vot controversat din România. Partidul România Unită respinge orice fel de cedare de resurse în favoarea unor puteri străine.

Despre Roșia Montană

Eu cred că din punct de vedere ecologic avem o problemă. Dar avem și o problemă financiară: statul român ar fi câștigat 4 miliarde de euro în 20 de ani. E o bătaie de joc, dacă ținem cont că în jumătate an România a cheltuit 20 de miliarde de la FMI...

Nu se justifică dispariția a doi munți de pe hartă pentru suma asta, cum de altfel nu se justifică povestea creării locurilor de muncă. Se creează 200 de locuri de muncă, ceea ce înseamnă 10 firme foarte mici, care dacă le-am sprijini să se înființeze, fără să generăm probleme ecologice, fără să cedăm resursele fără cap și fără rost. Resursele de la Roșia Montană și în general, să le ținem pentru zile negre, dacă nu putem să le exploatăm acum.