ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul deputatului Bogdan Diaconu de a demisiona din PSD pentru un nou proiect politic, Partidul România Unită, nu a trecut neobservat. Ca de-obicei în România, orice nu vine de la "centru" este primit cu suspiciune, iar noua formațiune nu a făcut excepție.

De la acuze gen "anexă a PSD" și până la agentură a Rusiei, noua formațiune nu a scăpat de ochiul vigilent al câinelui de pază al democrației. În acest context,  fideli principiului "audiatur et altera pars", am dorit să aflăm și punctul de vedere al partidului în cauză sau mai bine spus, a liderului său, Bogdan Diaconu.

Așa că l-am întrebat, pe față, dacă este omul Rusiei. Sau al serviciilor de informații românești. Și dacă este extremist. Și multe altele. Și a ieșit un dialog incitant, pe care vă invităm să-l urmăriți în articolele ce urmează.

Despre atragerea politicienilor din alte partide

Nu avem un obiectiv din a atrage oameni politici din alte grupări politice. Avem un obiectiv de a crea un proiect politic în care să-și găsească locul cei care gândesc și au aceleași valori cu noi. Sigur că sunt și excepții, care gândesc la fel ca noi și sunt bineveniți. Nu ne interesează o creștere cantitativă prin atragerea oamenilor politici.

Despre legătura cu serviciile secrete

Nu am nicio legătură cu această zonă. Eu sper că aceste servicii, care ar trebui să folosi în folosul poporul român, sunt mult mai caracterizate de patriotism și naționalism decât întreaga clasa politică. Dacă ar face o analiză față de valorile pe care le să promovăm, acești oameni ar trebui să vadă că nu există niciun punct pentru care ar trebui să ne pună bețe-n roate.

Despre apariția pe siteul Vocea Rusiei

Eu nu am semnat niciun articol în Vocea Rusiei. Ei au publicat niște comunicate de-ale mele, care au ajuns în toate redacțiile din România. Au preluat și de pe blogul meu sau de pe facebook-ul personal. Au preluat niște luări de poziție publice. Asta nu înseamnă că am scris în Vocea Rusiei.

Despre politica externă

România, față de orice entitate străină, trebuie să se poziționeze vertical și ferm și să-și apere interesele statale românești și ale poporului. Este esențial să spunem că avem un ideal nesatisfăcut și anume reunirea celor două state românești de pe harta Europei. Avem datoria, atât noi cât și românii de peste Prut, să luptăm și să aducem acest ideal mai aproape de realizare. Este năzuința neamului nostru. Este timpul să schimbăm discursul: trebuie să discutăm, pentru că și contextul geo-politic este favorabil, de o re-integrare a Moldovei în Europa prin unirea cu România.