ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul din subiectele fierbinți ale acestor ultime luni a fost Biserica Ortodoxă Română, astfel că nu putea lipsi de la discuția pe care am purtat-o cu Bogdan Diaconu, inițiatorul unui nou proiect politic, Partidul România Unită(PRU).

Nu am evitat nici sensibilul subiect al căsătoriilor homosexuale, al implicării Bisericii în politică, dar și care ar trebui să fie rolul BOR în societatea românească.

[highlight]În articolele următoare vom vorbi despre regionalizare, rolul UDMR în politica românească, afacerea Roșia Montană și vom afla dacă România este sau nu, o colonie.[/highlight]

Despre rolul Bisericii Ortodoxe în societatea românească

Eu cred că statul român nu are voie să ignore cea mai bine organizată instituție a României, atât în plan intern, cât și în plan extern. Nu există o instituție românească mai bine organizată, în lume, ca Biserica Ortodoxă Română.

Cred că legătura cu comunitățile românești din diaspora poate fi ținută, cel mai eficient, prin Biserica Ortodoxă Română, cred că legătura și păstrarea identității naționale pentru comunitățile istorice din jurul granițelor se poate printr-un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română. În plan intern, BOR trebuie să-și asume rolul, în mod onest și deschis, acela de stâlp al societății românești și ar trebui să preia o parte din prerogativele statului în sistemul de protecție socială și de educație.


Despre implicarea BOR în campania electorală

Biserica nu trebuie să-și asume un rol politic, să fie un partener al statului, să fie un părinte al poporului român.

Despre căsătoriile homosexuale și adopția copiilor 

Poziția Partidului România Unită este clară: Respingem ferm și nu suntem de acord, sub nicio formă, cu căsătoriile între persoanele de același sex și în niciun caz pentru adopțiile pentru cuplurile de același sex.