ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Diaconu, fost deputat PSD, care a plecat din partid și și-a făcut propria formațiune, Partidul România Unită, i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să nu risipească șansa de a arăta că respectă votul din 16 noiembrie pe care l-a "întinat deja cu mai multe ocazii", respectiv să nu promulge legea pensiilor speciale pentru parlamentari, scrie stiripesurse.ro.

"Partidul România Unită vă solicită să nu promulgați legea pensiilor speciale pentru parlamentari pentru că ar înseamnă că le-ați dat țara înapoi celor care vor privilegii, nu cetățenilor României. Ați fost foarte grabnic în a retrimite la Parlament legi care nu aveau nevoie de nicio modificare, ca de exemplu legea prin care Avram Iancu era declarat Erou Național. Folosiți acest prerogativ prezidențial și când își are rostul și nu intrați în jocul celor care se folosesc de funcția publică pentru a-și aranja privilegii", se arată în scrisoare.

Fostul deputat PSD spune că, dacă președintele va promulga legea pensiilor speciale pentru parlamentari, "înseamnă că blatul a fost cât se poate de real și că PNL s-a opus doar formal acordării de pensii de lux".

"Oricum există suspiciunea rezonabilă că PNL a ajutat la adoptarea acestei legi prin prezența în plen, pentru că altfel nu ar fi fost cvorum de ședință și profitorii de pensii nemeritate ar fi trebuit să mai aștepte. Dacă veți promulga această lege nedreaptă și jignitoare la adresa românilor care se zbat cu pensii de mizerie, înseamnă că blatul a fost cât se poate de real și că PNL s-a opus doar formal acordării de pensii de lux, așteptând ca dvs. să promulgați legea și privilegiile să intre în vigoare", mai scrie acesta președintelui.

Diaconu precizează că votul din 16 noiembrie a fost împotriva acestor politicieni care își votează pensii mari în timp ce restul populației se zbate în sărăcie și că Iohannis, dacă promulgă legea, nu este cu nimic diferit de acești parlamentari.

"Votul din 16 noiembrie a fost împotriva clasei politice în general și în special împotriva acestor politicieni care își votează pensii mari în timp ce restul populației se zbate în sărăcie. Dacă promulgați această lege nu sunteți cu nimic diferit nici de parlamentarii PSD care au votat legea în Parlament, nici de parlamentarii PNL care inițial au semnat pentru lege, apoi s-au retras de ochii lumii, dar au asigurat cvorumul pentru a fi siguri că vor beneficia de pensii de lux.

Mai aveți o șansă să arătați că respectați votul din 16 noiembrie pe care l-ați întinat deja cu mai multe ocazii. Sper să nu ratați această șansă!", se arată în scrisoarea deschisă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews