După ce am văzut azi imaginile cu Bot- un nume predestinat, nu-i așa?, m-am gândit că deși am mai scris azi, nu pot să las asemenea minunăție deoparte. Azi domnul din imagine își exersa meseria de transmițător Live din Piața Victoriei, așa zis jurnalist, meseria de comentator, instigator.
 
Îmi amintește de Gabi Safta, crainicul de pe stadionul Ghencea de pe vremuri. Dacă mergeai pe Ghencea, și Steaua juca cu altă echipa, Gabi Safta, urla ca și când ar fi fost șeful galeriei. Urla, înjura la microfon, umilea adversarii, ce mai, un circar desăvârșit. Cam asta ajuns Mălin Bot. Imaginea de astăzi se potrivește maxim cu mișcarea # , și cu progresismul triumfal, urlat pe toate goarnele de către aceștia. Ce a reușit Mălin Bot? Ce a reușit #Rezist? Să privim la rece. Păi…au reușit să facă scandal. Și în afară de asta? În afară de asta au mai făcut niște scandal, au zgâlțâit de porțile Guvernului, au isterizat o parte a populației, au certat mame cu copiii lor, nepoți cu bunici, frați și surori, prieteni între ei. Nici muzică nu mai ascultă unii, dacă interpretul este împotriva #. Și ce au mai reușit? Păi câțiva au intrat în Guvern la o discuție cu ministrul și au ieșit cam plouați.
 
Alții sunt chiar în Parlament, unde ce fac? Păi ce să facă, tot aia. Scandal. Filmează cu telefoanele că niște damblagii. Comentatori. Zici că mă uit la meciuri de divizia b..A, da, au mai aprins niște lanterne, au mai făcut niște grafice colorate, au mai bătut un bătrânel…ce-ar mai fi?

Astăzi , a fost o mare zi în palmaresul #. Mălin Bot, ne-a arătat că la noi, până și progresismul devine Dâmbovițean. Jandarmii l-au rugat frumos să părăsească locația. El, deoarece este #Rezistent, a refuzat. L-au mai rugat cât l-au mai rugat, apoi l-au luat pe sus. Păi da, dar aici intervine și anume Victoria. S-a prins Botic al meu de stâlpul de circulație, ca un marinar pe furtună, de catarg. Și uite așa, a început joaca. Ei trăgeau de el, el urla că din gură- botic de șarpe și nu dădea drumul stâlpului. Până la urmă, legile fizicii au învins #Rezistența lui Botic, dar pentru că este fortos nevoie mare, a reușit și anume să îndoaie și să culce la pământ stâlpul. Bravos națiune! Rezist, rezist, da cu stâlpul ce ai avut? În tot acest timp, ălălalt reprezentant #Rezist, era…era cocoțat în pom. De unde filma și vorbea și el cu Jandarmii. Da, da, din copac. Deci, o victorie de palmares . O victorie dublă în această zi minunată. Unu a îndoit stâlpul, ălălalt a protestat din copac. Dacă va uitați doar la poză, va puteți gândi că băiatul vrea să se sinucidă. Nu este așa. El protestează. Nu am auzit discuțiile dar cred că au fost foarte spumoase.

Jandarmul: Da-te bă băiatule jos de acolo!

Protestatarul: # Rezist! Abuz! Muie PSD! Ciuma Roșie! Penalii!

Jandarmul: Ba băiatule, ce-ai mă? Da-te domne jos de acolo! De ce stai că găinile într-o poziție nefirească?

Aș fi foarte curios să știu. Dacă pe Bot l-au luat pe sus cu tot cu stâlp, pe băiatul cu geacă roșie, Dide parcă îl cheamă, l-au luat cu tot cu copac? Au scuturat de copac și a căzut că un fruct #rezist, în pârg? Sau au tăiat copacul? Sper că Jandarmeria să lămurească printr-un comunicat de presă această problema spinoasă!

Desigur, mesajul transmis, cu un puternic impact vizual, ar fi trebuit să fie: Jandarmeria bagă presa și protestatarii în dubă. Totul însă a devenit de un umor involuntar, încât și acum mă frec la ochi întrebându-mă dacă cineva poate fi chiar în halul asta de penibil.

În încheiere mesaj pentru progresiștii fanatizati, Botisti, că știu că au mare dragoste de BOR. BOR, mai pe cârpeală, mai pe donații, mai cu ajutor de la stat, reușește să construiască o catedrală. Că în 2018 nu prea știu cu ce ne vom mândri. Decât cu acea catedrală Sau poate dacă va urcați voi în copaci și stați acolo definitiv, vom mai putea respira și noi? Da va rog mult, nu aruncați cu cojile de banană, da?
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews