ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 1,3 milioane de persoane au decedat, în anul 2015, din cauza cancerului în Uniunea Europeană, ceea ce este echivalent cu aproximativ un sfert (25,4%) din numărul total al deceselor, arată datele publicate joi de Eurostat, scrie Agerpres.

În rândul statelor membre, ponderea deceselor provocate de cancer în numărul total al deceselor a fost mai mare de 30% în Olanda și Slovenia. În schimb, mai puțin de o cincime (20%) din totalul deceselor a fost provocat de cancer în Bulgaria și România în 2015.


La nivelul UE, cancerul a fost responsabil pentru 28,7% din decese înregistrate în cazul bărbaților și 22,1% în rândul femeilor. În toate statele membre ponderea deceselor provocate de cancer în totalul deceselor a fost mai mare în rândul bărbaților decât în rândul femeilor.