Un număr de 1,3 milioane de persoane au decedat, în anul 2015, din cauza cancerului în Uniunea Europeană, ceea ce este echivalent cu aproximativ un sfert (25,4%) din numărul total al deceselor, arată datele publicate joi de Eurostat, scrie Agerpres.

În rândul statelor membre, ponderea deceselor provocate de cancer în numărul total al deceselor a fost mai mare de 30% în Olanda și Slovenia. În schimb, mai puțin de o cincime (20%) din totalul deceselor a fost provocat de cancer în Bulgaria și România în 2015.


La nivelul UE, cancerul a fost responsabil pentru 28,7% din decese înregistrate în cazul bărbaților și 22,1% în rândul femeilor. În toate statele membre ponderea deceselor provocate de cancer în totalul deceselor a fost mai mare în rândul bărbaților decât în rândul femeilor. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.