Calamitru Jr. amenință că dacă nu le ies lor socotelile și Barna nu intră în turul 2, vor ataca BRUTAL. „Și atunci vom ataca brutal - o sa vedeți voi ca tot intram in turul 2 și vom câștiga lejer.”

Ce înseamnă atac brutal? Am văzut asta la boicotul BRUTAL realizat de PLUSR-REZIST împotriva referendumului pentru căsătorie. Atacul BRUTAL înseamnă așa:

- Pe formă, demonizarea adversarului care e, obligatoriu, „pesedist / știrb / fascist / creștinopat / ultraortodox dughinist”; oricine nu este de acord cu ei, e pesedist-fascist-creștinopat.

- Pe partea de media, activarea tuturor rețelelor de tip DECLIC, a influencerilor și vedetelor, în frunte cu Tudor Chirilă și Oana Pellea, care se isterizează cu mai mult sau mai puțin talent la ce scrie pe bilețel: „iubirea nu se votează”, „ciuma roșie”, etc.

– Pe partea de strategie, folosirea cetății asediate, „dacă nu câștigăm noi vine apocalipsa / inchiziția peste România”, în paralel, desigur, cu acuzarea adversarului că folosește cetatea asediată.

– Pe partea de tactică, instrumentalizarea unei campanii agresive și demente pe un termen foarte scurt de timp, chiar în preajma alegerilor; asta deoarece ei știu că publicul lor captiv se aprinde repede la o sloganistică extrem de rudimentară, emoțională, construită pe cuvinte-cheie („iubirea”, „corupția”, ciuma roșie”, etc); dar se stinge la fel de repede cum se aprinde.

– În sfârșit, pe partea de conținut, promovarea în plan etic a unei ideologii oribile, de factură neobolșevică, la pachet cu toate fetișurile progresist-globaliste; și în plan economic a tuturor marotelor neoliberale, intrând chiar peste linia roșie pe care nimeni nu a îndrăznit până acum să o treacă. Băieții ăștia „noi” cer nici mai mult, nici mai puțin decât privatizarea sistemului de sănătate și a sistemului de educație; ca să fim siguri că crapă toți „știrbii” și „proștii”, și că nu mai rămâne piatră peste piatră.

Asta înseamnă, pe scurt, BRUTAL. E o rețetă simplă, în care obții ce vrei fără să porți nici o dezbatere reală, fără să-ți divulgi intențiile și fără să fii nevoit să explici sau să îți aperi ideile. Demonizarea adversarului și sloganistica fac breșă și activează publicul captiv sau neștiutorii naivi, în timp ce adevărata față și adevăratele intenții rămân ascunse și se vor vedea doar când e prea târziu. Pe scurt, rețeta neobolșevismului, aplicată din nou 100 de ani mai târziu. Că nu ne-a ajuns o tură de 45 de ani, și ne doream poate să mai „celebrăm” o dată revoluția bolșevică. Pe refrenuri vechi, cântate de „oamenii noi”. Nu contează dacă neobolșevicii cântă fals; important e să cânte cât mai BRUTAL.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews