Încă un gând despre Calamitru Jr., care deși progresist (stângist) radical și ateu, ne ține de câteva săptămâni lecții de „teologie”. Și se laudă că ne aduce, prin lecțiile lui,” în secolul XXI”. 

Bazaconiile pe care le debitează Calamitru Jr. nu sunt deloc ceva nou. De fapt, trucurile cu care încearcă el să-și amuze și păcălească publicul sunt vechi și obosite, fiind deja răsuflate la sfârșitul secolului al XIX-lea. Trucul este acesta: să faci o asociere aparent doctă arătând că nu știu ce statuie antică seamănă cu nu știu ce icoană, de unde rezultă că creștinismul a „evoluat” din nu știu ce cult păgân.

Evident, statuia aia seamănă cu icoana respectivă doar privită dintr-un anumit unghi, și nimic altceva nu susține asocierea. Oricine cunoaște cât de cât subiectul își dă seama că asemănarea este între lucruri diametral opuse, și că scamatorul care se ocupă de astfel de numere de bâlci e în cel mai bun caz un amator sau un bufon. De ce spun că scamatoria este veche și prăfuită? Deoarece astfel de scamatorii și flotări logice împânzeau scrierile umaniștilor și bârfele din saloanele „lumii bune” de secol XIX. Pe același criteriu, poți să demonstrezi că orice a „evoluat” din orice. Și că maimuța de salon e varianta mai evoluată a micului evoluționist amator – în sensul că-i mai șmecheră, are un repertoriu mai mare de trucuri și e mai amuzantă.

Singurul scop al acestor trucuri este să atace și să discrediteze creștinismul. Din ateismul extrem de găunos al secolului al XIX-lea am văzut ce a ieșit. Și nazismul, și comunismul au fost regimuri agresiv atee, care au izolat și separat constant creștinismul de spațiul public. Unul a inventat Auschwitz-ul, celălalt Gulagul. Acest ateism în varianta sa mai „evoluată” a reușit până la urmă să transforme trei sferturi din planetă într-o groapă comună. 

Când Calamitru Jr. vă spune că vă aduce „în secolul XXI”, să nu-l credeți. El nu face de fapt decât să vă ducă în apoi în trecut. Scoate de la naftalină trucuri și poante vechi și epuizate. Și vă duce în saloanele prăfuite și blazate ca un căscat luuung de plictiseală ale secolului al XIX-lea. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews