ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat joi informațiile apărute în spațiul public, conform cărora ALDE ar putea să se alăture PNL, cu care să formeze noul guvern.

Tăriceanu susține că totul este, de fapt, o încercare a liberalilor de a găsi o soluție pentru a ieși din încurcătura în care se află după eșecul de la alegerile parlamentare.

„Am văzut că a început o forfotă extraodinară, se încearcă diferite formule politice. Există și demersuri mai puțin oficiale prin care PNL încearcă să iasă din această situație ca urmare a rezultatului foarte prost pe care l-a obținut în alegeri. Se încearcă agregarea unei majorități așa numite de centru-dreapta. Spun așa pentru că (...) USR este o grupare în care fiecare are propriile idei, nu are niciun fel de ideologie. Așteptăm să se valideze mandatele ca să putem ști pe ce contăm. În mod normal, trebuie să discutăm în primul rând cu partenerii noștri de alianță politică, PSD.

Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar am primit diverse semnale și am văzut declarațiile. Senzația mea este ca PNL încearcă să găsească o soluție ca să iasă din încurcătură. Acestea sunt jocuri politice. Eu cred că înainte de a discuta cu o persoană trebuie să vezi dacă ești compatibilă cu ea. Eu cred că PNL are nevoie de o clarificare ideologică. Eu am îndoieli că va face acest lucru și la congresul viitor. Suntem pe poziții foarte îndepărtate unii de alții așa cum s-a văzut în ultimii doi ani. Văd că nu s-a schimbat nimic fundamental și totul este o încercare de ieșire din impas. O să avem o discuție cu cei de la PSD ca să armonizăm cele două programe de guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.