ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul ALDE, Căin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, că nu a decis încă dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2019 și că această decizie va fi luată în coaliție la un moment pe care îl va considera oportun, dar mai important este mesajul candidaturii, care trebuie să sublinieze ruptura de actualul stil prezidențial și de statul paralel.

„Este o discuție care este deliciul presei în ultima perioadă, iar multi din presă folosesc acest subiect ca motiv de dezbinare în coaliție. Nu am luat o decizie, vom lua o decizie prin consultări în coaliție la un moment pe care îl vom considera oportun, dar mai important decât cine va candida este ce ne propunem și cred că trebuie să venim cu un mesaj clar care să semnifice ruptura de actualul stil prezidențial, de statul paralel, de un sistem care acoperă abuzurile împotriva cetățenilor. Trebuie să marcăm o ruptură completă și să vedem ce rol are președintele. Am pledat de-a lungul timpului că este important ca România să se apropie de o republică parlamentară, și nu una prezidențială, pentru că acumularea de putere în mod necontrolat duce la excese”, a declarat Tăriceanu.   

El a mai susținut că președintele Klaus Iohannis nu are niciun interes politic să o revoce pe Laura Kodruța Kovesi și „să ia măsuri împotriva abuzurilor din Justiție”, întrucât electoratul său vrea „sânge pe pereți”. „Atâta îi duce mintea”, a spus Tăriceanu despre electoratul președintelui Iohannis.