ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva luni după ce o fotografie în metrou cu renumitul neurochirurg Pr. Dr. Leon Dănăilă a devenit virală pe Facebook, iată că fanii lui Nicușor Dan au încercat realizarea unei astfel de campanii și pentru favoritul lor.

Candidatul la Primăria Generală a Capitalei a fost fotografiat într-un tren de metrou, iar realizatorii campaniei au copiat până și textul celor de la Academia Cațavencu.

Iată textul care vine însoțit de poza lui Nicușor Dan:

”Primarul Nicușor Dan, primar de geniu, primitorul a mii de voturi de la dreapta penelistă, venind la serviciu într-o zi de luni, iunie 2016. Omul acesta ar fi putut pleca în alte partide, unde ar fi fost votat pe găleți de ulei. Ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină ultimul răcnet. Ar fi putut avea ceea ce un primar din România nu poate nici măcar visa. Dar a preferat să rămână aici și să nu facă înțelegeri cu Predoiu și alte partide. Și să fie votat de hipsteri. Asta înseamnă politica: să fii un politician normal într-o Românie anormală. Dacă fotografia asta înseamnă ceva pentru voi, dați-o mai departe. Dacă nu, nu.”

Vlad Fiscuțean, expert în comunicare, a făcut o scurtă analiză asupra campaniei realizate de candidatul USB la Primăria Capitalei.

”Nu-s fan Nicușor, nu-s fan nici al campaniei sale de comunicare ce mi se pare de prost-gust prin grotescul manipulărilor prezente în ea. El însă nu se prinde că e o coadă de topor, de asta sunt sigur. Totuși, asocierile acestea subtil-manipulatoare, care acționează ca și campanie în mintea oamenilor, sunt de un prost gust și de o lăcomie greu de verbalizat”, a spus Vlad Fiscuțean, expert în comunicare.

 

 


La acea vreme, fotografia care a devenit viral si a adunat sute de mii de like-uri, a fost postată pe Facebook de Academia Cațavencu, alături de următoarele cuvinte:

"Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu, salvatorul a mii de vieți omenești, venind de la serviciu într-o zi de marți, aprilie 2016. Omul acesta ar fi putut pleca în alte țări, unde ar fi fost plătit în aur. Ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină ultimul răcnet. Ar fi putut avea ceea ce un doctor din România nu poate nici măcar visa. Dar a preferat să rămână aici. Și să salveze români. Asta înseamnă patriotism: să fii un român normal într-o Românie anormală. Dacă fotografia asta înseamnă ceva pentru voi, dați-o mai departe. Dacă nu, nu".

Unul dintre cei mai mari neurochirurgi din Europa, Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă este recunoscut în întreaga lume, numărându-se printre cele 500 de genii ale secolului XXI.