ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ninel Peia, președinte al Partidului Neamul Românesc (PNR) și candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă, a anunțat că dacă va fi ales, va convoca un nou Referendum pentru Familie.

„Ca președinte al României voi convoca un nou Referendum pentru Familia formată dintre un bărbat și o femeie. Voi face tot ce pot pentru că tinerețea copiilor mei să nu fie subjugată de mințile pervertite a unor idolatri ai gesturilor cele mai depravate și înfierate de însuși bunul Dumnezeu, de dreapta noastră Biserică și de moșii și strămoșii noștri.
Ca politician votez ”DA” pentru că țara asta, și viitorul ei încă nu a ajuns la cheremul tuturor dezmățaților lumii care vor să construiască un Iad și pe cele mai frumoase plaiuri din Europa”, a sunat anunțul său.

Conform articolului 90 al Constituției României, „Președintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-și exprime, prin referendum, voința cu privire la probleme de interes național”.

La Referendumul pentru Căsătorie derulat în octombrie 2018 ca urmare a inițiativei cetățenești care a strâns aproximativ 3 milioane de semnături, s-au prezentat 3.778.716 de persoane, reprezentând 21,10% din cei cu drept de vot. Pentru validare, era nevoie de o prezență de minim 30%. Dintre cei prezenți, 91,56% au votat în favoarea modificării articolului 48, alineatul 1, în sensul definirii căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.