ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un memorandum discutat în ședința de Guvern de ieri arată că absorbția fondurilor structurale din ciclul financiar 2014-2020 este 0%, scrie Capital.

Documentul, semnat de trei miniștri și un vicepremier a fost discutat și aprobat ieri în ședința de Guvern după Comisia de Buget a UE a solicitat autorităților române transmiterea, până la finalul luinii iulie a prognozelor aplicațiilor de plată pentru 2016 și 2017 atât pentru perioada de programare 2007-2013 cât și pentru 2014-2020, precizează sursa citată.

Întrebat despre acest subiect, actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a evitat un răspuns direct, spunând că e pe măsura contractării.

Din anexele atașate acestui memorandum reiese că absorbția pe fondurile structurale este de 0% și pe principalele programe va rămâne ZERO în acest an.

Planul guvernului pentru acest an privind absorbția fondurilor UE, conform Capital, este aici