ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voi începe prin a vă cere să vă reamintiți două episoade biblice: Primul este ispitirea Evei și a lui Adam în Grădina Paradisului. Al doilea este izgonirea negustorilor din templu.

În minunata carte a lui Michael Ende „Poveste fără sfârșit”, Tărâmul Fanteziei este amenințat de neant, de NIMIC. Aceasta este povestea noastră și a lumii noastre. 

Este multipolaritatea un proces natural, sau unul „fake”? 

Ne-am adunat aici pentru a discuta despre multipolaritate. Cei mai mulți dintre noi, poate toți, susținem această perspectivă și suntem chiar încântați. Este ea un lucru bun? Cu sigranță că așa arată. În sfârșit, Imperiul american este concurat și pe cale de a se prăbuși. Dar este ea și reală? Din păcate, nu avem, în acest moment, un răspuns clar. În ceea ce mă privește, dat fiind faptul că multipolaritatea a fost anunțată la nivel oficial de către Macron, care a aruncat și vina căderii Occidentului pe SUA, adică pe Imperiul american, nu cred că este. Nu cred în sinceritatea mafiei financiar-bancare globaliste. Nu cred că au renunțat la planurile lor și că, brusc, sunt dispuși să funcționeze altfel. Cred, mai curând, că e o etapă pregătită, sau o desfășurare mai puțin plăcută a acestuia, dar luată în calcul. (Nu-mi spuneți că Rothschild i-a dat lui Macron milioane de euro pentru câteva zile de muncă în banca sa și apoi l-a lăsat să gândească de capul lui!)

Declarația lui Macron nu este o recunoaștere a unei stări de lucruri, ci o șmecherie: În regulă prieteni, ați câștigat, ne recunoaștem învinși, bla bla bla...! Ca să ne adoarmă vigilența, să credem că se recunosc învinși
Pe urmă, e vorba despre Trump, sau mai degrabă forțele din spatele lui, o parte din aceeași mafie globalistă, personaje active în acest episod al schimbării lumii. Și în final, dar poate cel mai important, nu uitați că centrul de guvernare a lumii este mai activ și mai puternic ca niciodată: ONU cu toate organismele, instituțiile și organizațiile sale (FMI, Banca Mondială, WTO, Organizația mondială a sănătății, UNICEF, UNESCO și așa mai departe) care promovează și impune cele mai maligne politici ale zilelor noastre: dominația totalitară a capitalului, migrația, lgbtizarea, sărăcirea celor deja săraci și îmbogățirea celor deja bogați, vaccinarea, ideologia genului și multe altele.

Am sentimentul că vor să ne înșele încă o dată. După cum o fac de la acel moment din Grădina Paradisului, și mai clar, pentru civilizația noastră, de la Revoluția Franceză. În toată această perioadă, ei au avut întotdeauna pregătite câteva mișcări în avans, direcții false, scenarii multiple, fundături, perdele de ceață și tot timpul noi am fost în situația de a reacționa orbecăind. Până acum le-a ieșit totul. Vor greși oare acum?
Vom avea o lume multipolară. Vor funcționa acești poli diferit? Resping acești poli fundamentul dictaturii economice asupra societăților și vieților noastre în favoarea unei noi viziuni? Vor fi banii mâine mai puțin importanți decât sufletele? Decât prietenia, respectul, dragostea?  Nu cred și voi explica de ce. Dar, desigur, reală sau nu, vom susține multipolaritatea atât timp cât ea, cel puțin pentru moment, înseamnă căderea Imperiului:
O lume non-umană. Imperiul capitalului. 
 
Acum, puneți în legătură ispitirea din paradis cu respingerea lui Dumnezeu din timpurile noastre pentru că ne-am declarat noi înșine Dumnezei. Faceți legătura dintre izgonirea negustorilor din sinagogă și cine deține acum puterea în lumea noastră. Negustorii! Ce au făcut ei? Ne-au oferit fructul liberalismului, partea de sus, aparent benefică și decentă a Ideologiei capitalului. Iar noi am mușcat adânc din ea.

Noi nu mai trăim într-o lume umană. Până de curând, etichetarea societăților și statelor a fost, conform structurii lor, legată de uman: activități, unelte, relații, ierarhie sau stare socială și altele asemenea. Am trăit în epoca pietrei, a bronzului, a fierului, în sclavagism, feudalism; statul sclavagist, monarhie, republică, democrație, aristocrație (ultimele trei după Aristotel). Dar lumea în care trăim azi se numește capitalistă (sau socialistă, comunistă, niveluri mai joase din aceeași stivă ideologică). Noi astăzi suntem liberali, socialiști, comuniști,  conservatori – toate fiind identități ideologice, neumane, toate venind de la aceeași sursă: capitalismul emergent al epocilor umanistă și luministă, care căuta o cale pentru a pune mâna pe puterea globală. Mai precis, pentru a se legitima el însuși ca noua religie a lumii.

Astăzi, banii sunt principalul determinant al „adevărului”. „Adevărul” este ceea ce decid banii și banii au puterea de a impune „adevărul”. Adevărul real nu este astăzi bine primit de niciun guvern sau de interesele conducătoare de oriunde în Vest sau din acele state care au fost corupte de lumea occidentală. Dușmanul adevărului nu mai este astăzi în Moscova sau China. Dușmanul este în Washington, New York, și Hollywood, în CNN, MSNBC, NPR, New York Times, Washington Post, și în universitarii și oamenii de știință care mint pentru bani, și în cei super-bogați care controlează aceste entități, inclusiv Congresul, puterea executivă și Biroul Oval și Justiția. (Paul Craig Roberts:  Truth Is an Endangered Species)

O lume în metastază  

Mafia financiar-bancară globalistă nu dispare dacă se construiește o lume multipolară. Ei vor continua a fi aici: sub fața de masă, sub pernele noastre, în casele și mașinile noastre, în toate dispozitivele care au „umplut golul vieții noastre”; sub noul fundament cultural; peste tot în sistemul de educație; în rețelele sociale; în 99 % din existența noastră zilnică. Cu gigantice sume de bani, cu o mare parte a Terrei în posesia lor, cu sute de milioane de slujitori în companiile lor transnaționale și naționale, în rețelele structurale ale statelor, societatea civilă, media și așa mai departe. 

Trăim într-o lume care s-a predat aproape complet banului. Iar banul nu are altă „religie”, nu are altă lege decât multiplicarea sa. Banii nu au sentimente (ura este a stăpânului lor), temeri, ei nu plâng, nu râd, nu visează. Ei sunt întotdeauna înfometați. Ei sunt ucigași cu sânge rece. Și sunt profund, complet, 100 % despotici. Fără compasiune, fără „chimie”, fără milă, fără bunăvoință. Nimic altceva decât mai mulți bani, mai mult gol și, în final, NIMIC. Pentru că ei sunt chiar cei ca aduc NIMICUL. De aceea orice alte valori, alte principii care li se opun trebuie să fie pervertite, apoi anihilate fără milă. În legătură cu toate astea nu mai putem avea iluzii; totul este perfect clar.

Avem de-a face, lumea noastră are de-a face cu un cancer în metastază; o tumoare uriașă care nu este ușor de localizat căci se ascunde în spatele instituțiilor și organismelor naționale și internaționale. Dar problema cu adevărat mortală este faptul că ea a infectat fiecare celulă a corpului omenirii, a societăților umane; celulele canceroase sunt peste tot și chiar și în celulele aparent sănătoase virusul distrugător este prezent în stare latentă. Astăzi vorbim ca și ei, gândim ca și eii, mâncăm, dormim, iubim/urâm, ne risipim timpul ca și ei. Suntem clonele prototipului celui mai perfect sclav pe care l-au dezvoltat în laboratoarele lor sociale. Așa că, dacă vrem să trăim într-o lume mai bună, trebuie să începem prin a respinge tot ce e al lor.

Aceste personaje malefice, acești servitori al Răului nu se vor opri; algoritmul implantat în ei îi împinge să continue pe drumul înrobirii omului, al distrugerii creației lui Dumnezeu. Ei sunt reglați să meargă până la sfârșitul complet: distrugerea întregii planete. Și sunt convins că în curând vom avea distrugere, suferință, moarte la scară planetară.  Dacă vreodată cineva ar reuși să li se opună atât de tare încât să le contreze și învingă proiectele, sunt în stare să distrugă totul. 

Trei sunt motivele pentru care nu au făcut-o deja și nici nu o vor face: Primul, Voia lui Dumnezeu; nici ei, nici stăpânul lor nu pot trece peste aceasta. Al doilea, pentru că până acum nu au întâlnit o astfel de opoziție. Al treilea, pentru că pervertirea, deformarea oamenilor înaintea uciderii lor este o victorie mult mai dulce pentru Diavol, decât omorârea lor directă. Un lung ritual de tortură înaintea morții.

Avem deci în față pentru viitor 3 variante mari:
1. Multipolaritatea este falsă, ei reușesc să pună în sclavie întreaga lume dar nu toți oamenii și nu pentru totdeauna. Apoi, mânați de același duh al distrugerii, încep să se lupte între ei până la o substanțială distrugere a lumii.
2. Multipolaritatea este reală, opusă nu numai falsului imperiu american, ci și realului Imperiu al capitalului. Imperialii vor porni războiul cu ceilalți poli, rezultatul fiind o amplă, dar nu totală,  distrugere a lumii. (Acesta este, de exemplu, adevăratul scop al bazelor de rachete din jurul Rusiei și Chinei.)
3. Multipolaritatea este acum reală, dar societățile și statele care formează noii poli sunt deja puternic infectate, iar următoarele generații se vor supune aceluiași stăpân întunecat. 

Singura soluție: întoarcerea la ADEVĂR 

În oricare dintre variantele de mai sus, viitorul nu este senin. Dimpotrivă, el arată destul de întunecat și înfricoșător. Prieteni? Ajutoare? Din nefericire, dat fiind faptul că întărește exponențial în noi credința că suntem dumnezei, tehnologia nu este cu adevărat prietena noastră. Nici demografia, adică rata nașterilor, sau distribuția populației între orașe și sate. Aceeași situație cu cultura, educația, structurile statelor.
Ritmul transformării lumii crește mereu. Vorbim despre ridicarea unei lumi multipolare, și deja mâine aceasta va fi trecut. Multipolaritatea este în acest moment ceva ce lăsăm în urmă și deja trebuie să ne gândim la viitor, să încercăm, odată în istorie, să gândim dincolo de planurile lor.  Care va fi formula următoare? Ce avem de făcut ca să învingem?

Soluția radicală, singura care poate avea succes, este aceea de a abandona tot ceea ce ne leagă de această lume falsă pe care ei au construit-o: concepte, ideologie, dogme, cuvinte, referințe, obiceiuri, obiecte. Trebui să abandonăm tot ceea ce criticăm la dușmanii noștri: detaliile exterioare, dar mai ales cele interioare. 
Dacă ne vom limita la a căuta un drum nou, o soluție nouă, dacă vom dori să schimbăm lumea în bine fără a ne schimba noi mai întâi, vom continua să împlinim voința lor. Singura soluție este de a ne schimba fiecare dintre noi, adică de a ne reseta interiorul în conformitate cu modelul oferit de Hristos, la acel fel de a gândi, a vorbi și a acționa. De a ne întoarce la ADEVĂR.

Acest text a fost prezentat în cadrul Forumului Internațional Chișinău (3) sub titlul: Beyond multipolarity. This world is doomed, are we prepared for The Day After!