ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin atacurile la adresa premierului Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis încearcă să-și impună propriul Guvern, susține ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Asistăm cu toții la o situație îngrijorătoare, aș spune de-a dreptul periculoasă, nu pentru premierul României, ci chiar pentru România. Eu văd acest gest ca pe un gest de un ridicol absolut, un gest penibil al domnului Orban, care demonstrează că PNL face jocurile președintelui, care-și dorește să scape cu orice chip de guvernul PSD - un guvern ales legitim și majoritar, care și-a stabilit un parcurs foarte clar”, a declarat Carmen Dan într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Este un moment în care asistăm iarăși la o încercare de a impune «Guvernul meu», așa cum ne-a obișnuit domnul președinte. Dovadă a ceea ce spun este și declarația președintelui care, nici nu mai ținem cont de câte ori, și-a făcut o obișnuință, cel puțin în ultima vreme, de a cere demisia premierului. Cred că este a treia sau a patra oară când o face”, a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că, spre deosebire de alte situații, Iohannis beneficiază  astăzi și de „suportul necesar de la partidul care l-a făcut președinte”, fapt ce „pune într-o lumină absolut nefavorabilă Opoziția din România”. Dar, adaugă ministrul de Interne, Viorica Dăncilă este un om puternic, care nu va ceda.

„Premierul României este un om puternic, este un om care a demonstrat prin tot ceea ce a făcut până în acest moment că este un om cu multă bună-credință și cu dorință de a face lucruri bune pentru România, alături de susținerea pe care o identifică atât în membrii Guvernului, cât și în coaliția care a impus, în mod legitim, acest Guvern”, a declarat Carmen Dan.

Întrebată dacă a vorbit cu premierul Dăncilă, Carmen Dan a răspuns afirmativ și a menționat că aceasta „este hotărâtă să meargă mai departe” și că nu va face în niciun moment un pas înapoi de la obiectivul Guvernului.

„Nu l-am văzut pe președintele Iohannis atacând la modul ăsta, absolut incalificabil, un bărbat, un alt premier. Și-a făcut un obicei din a ataca o femeie, care în plus este premierul României”, a acuzat Carmen Dan.