ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne, Carmen Dan, a participat la audieri în cadrul dosarului „Tel Drum”, în calitate de martor, joi, la Departamentul Național Anticorupție (D.N.A.) București.

Audierea a durat circa trei ore și survine ulterior încarcerării liderului social-democrat, Liviu Dragnea, și la nici 24 de ore după refuzul ministrului de Interne de a demisiona din funcție, la cererea adresată de președintele republicii. Acesta solicitase miercuri demisia miniștrilor de Interne și de Externe, pe care îi considera răspunzători de organizarea defectuoasă a votului din 26 mai (alegeri pentru Parlamentul European și referendum consultativ pe teme de Justiție).

Potrivit Realitatea.net, dosarul „Tel Drum” este instrumentat de procurorii D.N.A. începând cu 13 noiembrie 2017, când s-a declanșat urmărirea penală a lui Liviu Dragnea pentru suspiciuni de constituire a unui grup infracțional, abuz în serviciu, deturnare de fonduri europene prin favorizarea companiei în privința acordării de contracte.

Înainte de 2016, Liviu Dragnea ocupase funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, iar Carmen Dan, pe cea de prefect al aceluiași județ.