ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, joi seară, că nu-și va da demisia de la conducerea instituției, ea declarând în schimb că a avut acceptul inițial al lui Cătălin Ioniță de a prelua șefia Poliției Române, deși ulterior acesta a făcut raport prin care refuza numirea.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, joi seară, că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), după cazul polițistului acuzat de fapte de pedofilie.

„Am dispus trimiterea corpului de control la IGPR pentru aspecte care privesc aspecte legate de agresiunea din 10 decembrie 2016, înregistrat la sectia 18. În acest caz, autorul era indicat ca fiind agentul Eugen Stan.

Am decis verificarea considerând că o instituție implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură.

Aceste tip de evenimente, care privesc fapte penale comise de angajați se încadrează în evenimente despre care să fie informate toate structurile. Fișa de eveniment e întocmită conform acestei proceduri. Informația că autorul e polițist la Brigada Rutieră a ajuns obligatoriu la cunoștința lui Bogdan Despescu. 

Legat de propunerea de împuternicire a lui Cătălin Ioniță: 

Am dovada acceptului exprimat de el pentru ocuparea funcției de șef al poliției dacă premierul ar fi acceptat propunerea de eliberare din funcție a lui Despescu. A ajuns la premier.

Pe de o parte avem documente, pe de alta vorbe. Acordul a fost semnat de Ioniță marți, înainte ca eu să dau declarația publică, iar el a ajuns și în fața premierului.

Au urmat apoi atacuri virulente în spațiul public la adresa lui și a familiei. Miercuri dimineață, la 6.27 am primit un mesaj telefonic de la Ioniță în care solicita să se prezinte la minister pentru discuție. Înainte de a pleca la ședința de Guvern mi-a raportat că are rețineri să meargă mai departe . Am stabilit să așteptăm decizia premierului privind propunerea de schimbare a lui Despescu. 

A urmat apoi ieșirea premierului Tudose care a anunțat că nu-l va schimba din funcție pe chestorul Despescu și nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniță. Nu am avut nicio discuție cu premierul referitoare la Ioniță. 

Nu știu eu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniță în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal și el trebuie să explice aceste lucruri.

De aceea, pot să înțeleg această dublă poziționare sub presiune a chestorului Ioniță, dar de aici și până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă.

Legat de demisie, guvernul e unul politic, iar miniștrii sunt nominalizați și validați în forurile statutare ale partidelor din coaliție, tot acolo se validează retragerea lor din Guvern".