ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate, iar medicii consideră prea riscantă deplasarea regelui de la reședința privată la spital, fiind unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat acestuia să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic, a transmis, duminică, Biroul de Presă al Majestății Sale. În document se mai precizează că prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif.


Biroul de presă al Regelui Mihai transmite că în zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie starea generală a regelui nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă, iar medicii au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația.

Cu toate acestea, Regele Mihai continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate, iar scăderea accentuată a capacităților fizice și a capacității de comunicare, precum și imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la același nivel.

„Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepțională competență și cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestății Sale. Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestății Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic al Suveranului", spune sursa citată.

De asemenea, Biroul de Presă al Regelui Mihai spune că Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reședința din Elveția în mai multe rânduri și l-a împărtășit pe rege. De asemenea, reprezentanți ai săi se deplasează frecvent la reședința regală.

„În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său). Personalul Casei Majestății Sale va continua, cu devotament și însuflețire, misiunea pe lângă Regele Mihai I", se adaugă în comunicatul citat.

Casa Regală a anunțat în 6 noiembrie că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și că acesta prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței, principesa Margareta aflându-se deja la reședința privată din Elveția. Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza că sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril îl găsește pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferință și că nu va exista niciun eveniment organizat la reședința acestuia. De asemenea, consemna că regele Mihai a fost împărtășit de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.

Miercuri, șeful Casei Regale, Andrew Popper, a declarat la TVR că starea regelui Mihai este foarte precară, dar pentru moment s-a stabilizat, iar medicii își concentrează eforturile pentru a-l menține fără dureri. El a precizat că regele "are momente în care este conștient, are și momente în care este mai puțin conștient".

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.

Regele Mihai I - ultimul monarh din țările Europei de Est - s-a retras din viața publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunțat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică și a fost supus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Lausanne.