ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României urmează să avizeze proiectul de lege prin care Casa Regală a României va primi statutul de persoană juridică de utilitate publică.Documentul a fost pus în dezbatere publică pe 23 iunie, iar după ce va primi avizul Executivului va fi trimis în Parlament.

Conform proiectului de act normativ,  Casa Regală își va desfășura activitatea în Palatul Elisabeta, care va putea fi folosit în următorii 99 de ani fără niciun cost. În prezent, acesta este reședința oficială a Regelui Mihai, dar numai pe durata vieții sale. 

De asemenea, statul român va suporta finanțarea cheltuielilor de funcționare ale Casei Regale, care în prezent se ridică la aproximativ 5.000 de euro pe lună. Șeful Casei Regale devine demnitar public și va primi o indemnizație lunară, la nivelul unui fost șef de stat.

În schimbul acestor beneficii, membrii Casei Regale vor promova tradițiile naționale, vor participa la acțiuni caritabile și educaționale și pot recunoaște calitatea produselor sau serviciilor companiilor românești. În plus, Casa Regală va promova valorile, potențialul turistic și investițional al României în străinătate.