ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici nu s-au anunțat bine listele de candidați la alegerile parlamentare din decembrie și au și început disputele. De data aceasta, zâzania a apărut chiar în cadrul USR, formațiunea politică condusă de Nicușor Dan și cotată cu șanse reale de a intra în Parlament.

Clotilde Armand, unul din liderii formațiunii, dar care acum nu candidează pe listele partidului, a susținut printr-o postare pe Facebook că militează pentru un referendum pentru inițiativa de modificare a Constituției în chestiunea familiei tradiționale.

„Opina mea este că e bine să redăm poporului român deplina exercitare a suveranității sale prin ambele modalități prevazute în Constituție. Un exemplu celebru este inițiativa recentă de modificare a Constituției de către un grup de 2,7 milioane de cetățeni. Este necesar ca această inițiativă, declarată recent constituțională de către CCR, să fie supusă deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influențarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei inițiative ar fi o atingere a principiului suveranității poporului român stipulat în articolul 2 din Constituția României și un pas înapoi în maturizarea democrației în România”, a scris aceasta.

Având în vedere opiniile apărute după postare, Clotilde Armand a simțit nevoie să precizeze ulterior, într-un comentariu. „Este opinia mea personală, nu a partidului, iar eu nu candidez la aceste alegeri.”