ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


252 milioane de lei ne costă desfășurarea alegerilor europarlamentare în România, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, citat de România Liberă.

Prin comparație, referendumul pentru schimbarea Constituției în sensul definirii precise a căsătoriei (7-8 octombrie 2018) a costat doar 163,7 milioane de lei.

În urma unor propuneri din partea Autorității Electorale Permanente și a M.A.I., miercuri, 27 februarie, a avut loc o ședință de Guvern, în cadrul căreia au fost adoptate hotărâri legate de alegerile pentru Parlamentul European, care, în România, se vor desfășura pe 26 mai 2019. Printre altele, au fost reglementate modelele ștampilelor birourilor electorale, modelul timbrului autocolant, al ștampilei și buletinului de vot, precum  și al listelor electorale.   

„Suma necesară pentru buna desfășurare a scrutinului este de 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale", a declarat speaker-ul Guvernului, citat de Agerpres.

Pe 26 mai 2019, cetățenii României sunt chemați la urne să-și aleagă prin vot direct reprezentanții la Parlamentul European. Este al patrulea astfel de scrutin de la aderarea țării la U.E. în 2007.