ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Ivan, candidat la alegerile prezidențiale, solicită retragerea reclamei unui magazin online în care apare și filosoful Mihai Șora. El susține că videoclipul încalcă principiile informării corecte și face propagandă electorală mascată

„Cer oficial Consiliului Național al Audiovizualului retragerea clipului cu Mihai Șora deoarece încalcă principiile informării corecte și face propagandă electorală mascată! Ca exponent al regimului comunist din anii ’50 și angajat al Ministerului de Externe condus de Ana Pauker, Mihai Șora a fost părtaș la una dintre cele mai mari crime culturale produse vreodată împotriva poporului român. Ana Pauker a ordonat distrugerea zilnică prin ardere a 40 de metri liniari de arhive bisericești. Este o crimă care nu se poate prescrie!”, a scris Cătălin Ivan, pe Facebook.

Filosoful Mihai Șora apare într-un videoclip al unui magazin online cu scopul marcării a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Reacția lui Cătălin Ivan vine după ce mai multe personalități, între care directorul IICMER, Radu Preda, profesorul Adrian Papahagi,   istoricul Alin Mureșan sau urmași ai foștilor deținuți politici au criticat spotul creat de agenția Papaya pentru emag.