ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre culisele desemnării sale în cursa electorală în locul lui Marian Munteanu.

”Domnul Munteanu s-a retras pentru că apăruseră acuzații destul de grave la adresa domniei sale. Tot acest context creat și cu precedentul schimbării Bușoi-Orban, imediat s-a vorbit de criză și presiunea a fost enormă. La domnul Munteanu decizia a fost luată rapid. Toată lumea vorbea de cazul Orban, de al doilea eșec al PNL-ului. Toată lumea a fost de acord că în maximum 48 de ore trebuie să avem o soluție. Trebuia să verificăm mai atent toate declarațiile din anii 90. Dar ideea de a veni cu un om din afara partidului cred și acum că a fost bună. A fost luată la nivelul partidului”, a declarat Predoiu pentru B1 TV.

Apoi fostul ministru al justiției a explicat care au fost momentele decisive pentru schimbarea strategiei partidului.

”Au fost două zile practic. Luni s-a întâmplat nenorocirea cu Orban. Nu era cazul să ajungă acolo. Îmi pare rău pentru el. Marți au fost primele ședințe. Au fost discuții în forurile partidului. Preocuparea de a deschide partidul către personalități din afară de mai veche. S-au mai discutat și alte candidaturi. Domnul Munteanu a spus «știți, poate vă fac un rău», a fost extrem de rezonabil, extrem de precaut. Fiind proaspăt, venind din afara partidului, precauția privind unele necazuri pe care le-ai putea produce partidului este mai mare. Dânsul a receptat negativ două declarații făcute de doi candidați de la sectoare, domnul Raețchi și domnul Mironescu, care au reacționat puțin impulsiv. Nu a fost nimic nefiresc, a fost rezonabil tot ce s-a întâmplat, a fost corect din punct de vedere politic. Toată conducerea PNL a dat dovadă de maturitate. Am ieșit împreună întăriți de acolo și în relații bune cu domnul Munteanu”, a mai spus Predoiu.

Acesta a precizat că după retragerea candidaturii lui Munteanu era obligatoriu ca PNL să propună pe cineva din partid. Totodată, Predoiu susține că intră în cursa electorală cu gândul că va câștiga.

”În politică trebuie să fii inteligent, nu să perseverezi în greșeală. Era absolut obligatoriu să vii cu un om din partid, trebuie să te adaptrezi la context. Intru cu gândul să câștig și cred că sunt o variantă câștigătoare, am un culoar bun. Partidul a trecut de la agonie la o stare de optimism sănătos”, a declarat candidatul PNL.